Farklı bir sistem

Sistem rakamları ve dağılımları formalite, önemli olan saha içine konulan felsefe... 

Erol Bulut, Malatyaspor ve Alanyaspor başında defansif anlayışa önem verdi. İlk yarı biterken bunu son oynadığı 6 maçta da başarabildi. 

Ofansif açıdan isteği, önde baskı kurup, hızlı bir şekilde rakip kaleye inmek, bunu da ilk yarı biterken elindeki oyuncularların özelliği ile sağlayamadı. 

Zorluklar en iyi öğretmendir. Kendisi de başka bir felsefe ile topu rakibe verip baskı ile direkt kaleye gidip maçı kazanma taktiğini sahaya sürdü. 

Kayserispor karşısına ofansif oyun sistemi ile çıkan, Pelkas, Thiam, Valencia’nın ön alandaki baskısı ile rakibini boğan Sarı-Lacivertliler son haftaların en iyi ilk yarısını geçirdi. 

Samatta-Pelkas işbirliği, Mame Thiam’ın usta bitiriciliği ile arzuladığı golü buldu. Yunan yıldız yaptığı asistle takım arkadaşı Özil’e nazire yapar gibiydi. 

İlk yarı tek taraflı bir oyuna sahne oldu. Yüzde 72 topa sahip olma, kaleye çekilen 11 şutta 6 isabet sağlanması, Sarı-Lacivertlilerin bu sezon ilk yarıda en yüksek sayısı oldu. 

Taraftarının sezon başından beri en çok şikayet ettiği konu olan akıcı ve hızlı oynayamamasını bu maçta unutturdu. 

Gelen ikinci gol,i lk golü hazırlayan üç kahramanın yaratıcılığı ile geldi, değişiklik ise bitirici vuruşu bu sefer Samatta’nın yapması oldu. 

Maç boyu oyun üstünlüğünü bırakmayan pas ve geçiş oyununu çok iyi oynayan Fenerbahçe’de vasat oynayan tek oyuncu Ozan oldu. Kadıköy’de, Pelkas asist resitaline son vuruşlarını eklese farklı bir sonucun gelmesi işten bile değildi. 

Yeni transfer Szalai’nın pas oyunu ve uzun toplardaki isabet oranı, yerinde bir transfer olduğunu gösterdi. Partneri Serdar da genç oyuncunun soğukkanlılığından ilham almış olacak ki o da hatasız oynadı. Transfer şampiyonu Sarı-Lacivertlilerde forvet ismi geçtiği zaman golcülerinin form tutması da ilginç bir detay. 

İstanbul’a son oynadığı Başakşehir galibiyeti ile gelen Sarı-Kırmızılılar vasat bir oyun oynayarak son maçlardaki çıkış futbolunu gösteremedi. Bunda son maçta 2 gol atan forvetinin sakatlığı ve Portekizli yıldızı Fernandes’in takıma adapte olamaması ayrılacağının habercisi gibi... 

Ayrıca yayıncı kuruluşun maç öncesi ve sonrası yaptığı açıklamaları yayınlamama olayının devam etmesi olayın ciddiyetini gösteriyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.