Fener zor virajı geçti

Emre Belezoğlu yönetiminde 3 maçda kazanılan 7 puan,oynamayı seven usta ayaklarla topa % 67 sahip olma,ve maç başı 17 şut denemesi. 

Son Gaziantep maçında 4-6-0 santraforsuz kadro ile 70 dk oynanan güzel futbol ve lider Beşiktaş’ın puan kaybını avantaja çevirmek. 

Fenerbahçe için sezon boyunca gelen en önemli fırsat... 

Hoca Başakşehir FK  karşısında’da topa daha çok sahip olup maçı rakip sahaya yıkma anlamında, 2 önemli sakatlığı dışında aynı sistem ve kadro ile maça başladı. 

İki takımda oyuna kontrollü ve aynı şekilde başladı,ön alanda baskı kazanılan topu rakibe vermeme,bunda top Başakşehir’de kalınca 2 pozisyon yakaladı. 

Malatyaspor maçındaki gibi korner dönüşü ,büyük bir pozisyon hatası ile gelen gol 

(Fenerbahçe bu sezon korner dönüşlerinden 4 golünü yedi)  

Golden sonra son maçlardaki oyununa biraz dönmeye çalışsada Pelkas ve Valencia ile pozisyonlar kaçıran,kanaryanın imdadına yine duran top yetişti.Caner orta,ön tarafda alışılk olduğumuz arkaya çevrilen topa Szalai kolay bir vuruş yaptı. 

İlk yarıda Pelkas ,Valencia, İrfan Can’ın etkisiz kalması tehlikeli bölgede organize olmasını engelledi. 

Şut denemelerinide yapamayınca,3 maç öncesindeki futbol anlayışı ile bir ilk yarı geçirdi. 

İkinci yarı topa daha çok sahip olan Başakşehir FK, olsada, Pelkas Ömer Ali ‘ye nazire yapar gibi ben daha iyisini atarım der gibi bi gol atarak takımını biraz rahatlattı. 

Pelkas deplasmanda 10.golüne katkı sağladı (5gol 5 asist) 

Golden sonra rakibinde 10 kişi kalması,Temposuz oynayan Fenerbahçe’yi uyandıramadı. 

Valencia, İrfan Can sahada gezdi,takımın en pahalı oyuncusu İrfan Can ne zaman  oynayacak,Nazım eski formundan çok uzak,maç boyunca Sağ tarafdan etkili bir orta bile atamadılar. 

Fenerbahçe rakibi 10 kişi olmasına rağmen defansa çekilmesi inanılır gibi değildi. 

Bu zaafı iyi değerlendiren Başakşehir FK takımı penaltı kazansada, Visca ile bunu değerlendiremedi. 

Altay’ın sakatlığında aylar sonra kaleye geçen Harun penaltı dışında yaptığı kritik kurtarışlarla takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. 

Son Şampiyon için dönüm maçı olan bu maçta kaybedilen 3 puan son haftalar için büyük sıkıntı olacaktır. 

Aykut Hoca’nın Demba’ba tercihide oyuna baktığımızda tercihinin çok yanlış olduğunu gösterdi. 

Avrupa’nın en iyi 2 hakemi olan Cüneyt Çakır verdiği kararlar ile Türkiyedeki başarısız yönetimleri ile Avrupa’yı arattı. 

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum