Fenerbahçe hücum oynamalı

Jesus içerde olsun dışarda olsun her maç planını kazanmak üzerine yapsa da bu düşünce büyük maçlar için maalesef geçerli olamıyor. Beşiktaş, Trabzonspor maçları bunu açıkça gösterdi. Fenerbahçe’nin bu sene oynadığı futbol hücuma dayalı bir oyun sistemi. Bu takıma kontrollü oyun oynatmaya çalışırsanız bambaşka bir takım haline gelir, bunu cumartesi günü oynadığı maç da gösterdi.

Fenerbahçe, Trabzon deplasmanını isabetsiz şut ile bitirdi. Diğer handikabı ise yönetimin genelde yaptığı sebepsiz konuşmalar. Konuşmak ile bir şeyler çözülmüyor icraat önemlidir. Sistem kargaşasının tekrar geri döndüğü 3’lü mü 4’lü mü oynar tartışmasında fatura son maçta defans bloğunda hatalar yapan Serdar Aziz’e kesildi.

Maç ülke futbolunun üstünde bir başlangıç ile başladı. Fenerbahçe iştahlı, Hatayspor rakibin zaafını bilerek sahadaydı. Bir dakika içerisinde savunma arkasına atılan toplar iki önemli pozisyon yarattı. Biri ofsayt diğeri oyuncunun şanssızlığından dolayı gol olmadı. Taraftarının rüzgarını arkasına alarak vites yükselten Sarı-Lacivertliler, King ile golü bularak üstündeki baskıyı erken kaldırdı.

Fenerbahçe’nin diğer olumlu özelliği gol bulduktan sonra yoğun pres ile bulabildiği kadar pozisyon ve goller bulmak. Batman ile ikinci golü bulsa da 30 dakika olmadan tarihi farkı yakalaması içten bile değildi. Gol atanların dışında ilk yarının en iyileri Ferdi, Zajc ve Rossi oldu. Uruguaylı’nın sahada oluşu Batshuayi ve King’e muazzam özgürlük sağladı. Gerektiğinde çizgide gerektiğinde pozisyon alıp golcü rollerini çok iyi üstlendi. Yaptığı iki asist ile takımını rahatlattı.

İkinci yarı da ilk yarının kopyası şeklinde başladı. Fırsatçı Batshuayi bu sefer kale çizgisini geçemedi. Skorun verdiği avantajla oyunu rolantiye alan Fenerbahçe’ye müdahaleyi hocası Jorge Jesus yaptı. Rossi ve İrfanı oyundan alıp, Lincoln ve Mert Hakan’ı oyuna sürdü. İstediği oyuna dönemeyen takımına Serdar Dursun ve Emre Mor yüklemesi yapan Jesus oluşabilecek tehlikenin önlemini aldı. Jesus’un Serdar hamlesi nitekim takımına 3. golü de getirdi. Gustavo Henrique ise son dakikada gol resitalini noktalayan isim oldu.

Başarılı hoca Giresunspor maçı ile başlayan Trabzon’da arıza yapan ve dün akşam daha belirginleşen ofsayt taktiğini tekrar gözden geçirmeli. Savunma arkasına atılan bütün toplar tehlike yaratıyor. Dün akşam Hatayspor’un Maxi Gomez tarzı bir golcüsü olsaydı çok rahat goller bulabilirlerdi. Sonuç olarak Fenerbahçe rakibi kim olursa olsun sahada hücum futbolu oynamalı, oyunu tutmak defans yapmak Fenerbahçe için büyük tehlike rakipleri için müthiş hediye...

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum