Fenerbahçe vizyonu

"Sen benim hayal ettiğim Fenerbahçe’yi tam anlamamışsın, daha hala yan pas yapıp duruyorsun”… 09 Aralık 2018 Sayın Ali Koç ‘un başkan olmadan önceki konuşması.

Başkan olmadan önce yapılan konuşmadan sonra Sarı-Lacivertlilerin geldiği durum ortada. Ali Koç’un konuşma yaptığı dönemde Ersun Yanal’ın teknik direktör olması isteniyordu. Vizyon olarak anlaşılmadığını belirtiyordu sayın Başkan. O dönem gelen teknik direktör Philip Cocu futbol oynarken başarılıydı ama teknik direktörlükte aynı başarıyı gösterememişti. ‘Vizyon’ olarak uygun görmediği Ersun Yanal bir nevi kurtarıcı olarak getiriliyor ama o da 2019-2020 sezonunu tamamlayamadan kaçar gibi gidiyor. Evet, Fenerbahçe 2020 Mart ayından itibaren hocasız, yapılan transferler de ortada.

Başkanın bitiremediği polemikler, ezeli rakibinin hocası ve başkanı ile sürtüşmeler, son olarak TFF başkanı Nihat Özdemir olayı…

Nihat Bey Fenerbahçe’yi zan altında bırakacak bir açıklama yapmış olabilir. Peki Fenerbahçe Spor Kulübü ve Divan Kurulu bu konuyla ilgili girişimler yaparken, belki de 2019 -2020 sezonunun en önemli maçı öncesi açıklama yapmak doğru mudur? Avrupa için son şans olan Türkiye Kupası öncesi, tabii ki Fenerbahçe’nin menfaatlerini koruyacaksınız ama bu maçın bir gün öncesinde değil!

Vizyondan bahsedilen Fenerbahçe’nin geldiği son noktalar; 20 Yıllık Galatasaray serisi son buldu. 23 Yıllık Trabzonspor serisi son buldu.14 Maçlık Kasımpaşa serisi son buldu. Ligde yedinci sırada, Avrupa başka bahara kaldı gibi… Futbol takımının başında bir hoca yok. Takımı kim yönetiyor: Volkan mı Emre mi, Marco mu ya da sadece demeç verilsin diye alınan Tahir hoca mı?

Sayın Ali Koç, Fenerbahçe için bir şeyler yapmak istiyor ise başta Yönetim Kurulu’na ona daha yardımcı olacak kişiler almalı. Bunun yanında getirilecek hoca için acil karar verilmeli. Hocanın da oynayacağı sisteme göre takımı planlaması gerekiyor. Ali Koç’un 03 Haziran 2018 başkanlığa seçildiğinde bir konuşması vardı: Plansız ve programsız olarak geldik buraya Fenerbahçe büyük bir camia her an ve her an planı olmak zorundadır…

Sevgili Güntekin Onay’ın bir sözü vardır, bilirsiniz: Benim çocukluğumda dahi Fenerbahçe hep dönemin en popüler en havalı oyuncularını kadrosuna katar, başına da markalı bir teknik direktör koyardı… Fenerbahçe böyleydi…

İstediğiniz ‘Vizyonlu Fenerbahçe’ de böyle olmalı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum