Fener’i direkler kurtardı

Beşiktaş ve Galatasaray’ın kazandığı haftadan sonra maç oynamak önceki Fenerbahçe için stres yapıyor,sürpriz kayıplara neden olabiliyordu. 

Emre Belezoğlu  ile değişen oyun tarzında bu stres rafa kalktı. 

Topun bizde kalması lazım kalan haftalar içinde bu böyle olacak açıklaması yapan hoca Cezalı İrfan Can yerine Özil ile başlayarak bu oyuna inancını gösterdi. 

İki takım rakip yarı alanda baskı yaparak oyun kurmayı engelleyen bir planla oyuna başladı.Akdeniz ekibi rakibine göre bu oyunu daha iyi oynadığı için,rakip saha içerisinde daha etkili oldu.Siopis ve Davidson’un hızlı çıkışlarını iyi kapatan sarı lacivertliler Alanyaspor’u kalesinden uzak tutmaya çalıştı.Akdeniz ekibi dışardan şut denemeleri ile gol aradı.Salih Uçan direğe takıldı. 

Ön alan baskısını atlatan sarı lacivertliler Mesut’un attığı paslarla Valencia ve sürpriz girişler yapan Ozan’la gol aradı. 

Çekilen şutlar Caner dışında kaleyi bulamadı. 

Fenerbahçe sezon boyunca yediği bazı gollere hiç çalışmamış olacak. 

Yine bir korner dönüşünde,hızlı çıkılan bir topda son anda araya Pelkas girdi tehlikeyi önledi. 

Sol tarafı Davidson ile iyi kullanan Alanyaspor orta sahada kaptığı topla hızlı atakda rakibini eksik bırakmayı sağladı.( Gökhan Gönül 2013  yılından sonra ilk kırmızısını gördü. 

Tehlikeli pozisyon az görünsede ilk yarıdaki  futbol Süper lig’in çıtasının üzerinde kaliteli maçlardan biri oldu. 

Bireysel becerili oyuncuların sahada çokluğu bu oyunu bize gösterdi. 

Mert Hakan- Gustavo değişikliği ikinci yarıya hızlı başlayacak olan Alanyaspor ataklarını durdurmak içindi. 

Ev sahibi takım ilk yarıda Davidson ikinci yarıda ise juanfran ile etkili oldu. 

Harun’un hatasını Szalai, Caner’in hatasını   Kale direği engelleyince kabusdan uyandı. 

Sakatlığı atlatsada maç eksiği görülen Özil   Sahada kaldığı sürece vasat bir oyun sergiledi. 

Eksik kaldıktan sonra Ozan’ın sağ beke geçmesi, Mert Hakan’ın oyundan alınması, Pelkas durgunluğu orta sahadaki hakimiyeti tamamen rakibe verdi. 

İkinci yarıda Akdeniz ekibi oynadı, İstanbul ekibi onu seyretti. 

Üç topu direkten dönen Alanyaspor çok bu anlamda çok şanssız bir akşam geçirdi. 

İlk maçda olduğu gibi  rakibine göre daha çok topa sahip olan Evsahibi ekip  galibiyeti kaçırdı. 

Teknik direktör olduğundan topa sahip olup oyunu daha çok gelişen,pozisyon üreten , her anı iyi oynamaya çalışan Fenerbahçe kendisi gibi aynı sistemi oynayan rakibi karşısında istediklerini yapamadı.Şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybetmiş oldu. 

Emre Hoca belki çok tecrübeli teknik direktör değil ama bazı tecrübeli teknik direktörlerden çok daha net bir, “Büyük takım oyunu” planına sahip: Bunda oyunculuğundaki futbol zekası yanında çalıştığı teknik direktörlerin üst düzey olması en büyük etken.

YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum