Fener’in deplasman aşkı

29. haftaya girilirken Fenerbahçe hala iskelet kadrosunu oluşturamadı. Her maç sakatlıklar ve formsuz oyuncuların çokluğundan dolayı ideal kadroyu faaliyete geçiremedi. Bunun yanında katı savunmaları aşabilen bir oyun anlayışı da yok. Bilinen bu olumsuzluklara rağmen ,deplasman lideri, Konyaspor karşısına öyle bir istekli başladı ki, herkesin ‘ne oluyor’ dediği bir başlangıçtı. 

İlk 10 dakikada kaleye gönderilen 3 isabetli şut Sarı-Lacivertlilerin galibiyeti ne kadar istediğini gösterir gibiydi. 

Mert Hakan’ın ortasını,Gökhan Gönül her zamanki gibi güzel kafa asisti ile ilk yarıda sahanın yıldızı Szalai’ye sadece dokunmak kaldı. Gol dışında defansta 2 önemli müdahale ile ben sahanın her yerindeyim der gibiydi. Forvet arkasına geçince bambaşka bir oyuncu olan Pelkas’ın asistine, Osayi-Samuel iyi bir dripling yaparak, siftahını yapmış oldu. Fenerbahçe bu sezon kendi adına en rahat  ve en çok pozisyon ve en çok şut bulduğu ilk yarıyı oynadı. İkinci yarıya skor avantajı ile oyunu kontrol altına almak isteyen bir anlayış olsa da, Erol hocanın takımı geriye çekme planına kimse anlam veremedi. Şampiyonluğa oynayan bir takım her zaman rakibinin üstüne gider, karşılaşma devam ederken sonuç ne durumda olursa olsun. Forvet oyuncunuzu çıkarıp orta saha oyuncusu almak, rakibinize senden çekiniyorum mesajıyla hırs verir. Thiam -İrfan değişikliği ‘topu orta sahada tutarım rakibe vermem’ düşüncesidir. Bu da ilk yarıda iki şutu olan Konyaspor’un 13 şut ile maçı bitirmesine neden oldu. 

Konyaspor’da bu hatalı değişikliği iyi çözerek, Sarı-Lacivertli takımın üstüne gitmeye başladı, Altay’ın kurtarışları, Sekidika’nın son vuruşlardaki şanssızlığı, defans bloğu çok hata yapan kırılgan bir takım olan Fenerbahçe için önemli bir şanstı. 

Fenerbahçe deplasman galibiyetlerine yeni birini daha ekleyerek şampiyonluk yarışını sonuna kadar devam ettirdi. Sakatlanıp oyundan çıkan Pelkas deplasman maçlarında (4 gol 5 asist ile )2014 -2015 yılından sonra deplasman golüne katkı yapan oyuncu oldu. 

Ev sahibi Konyaspor ise 4 maçtır kaybetmeme serisini maçın ilk 30 dakikasında noktalamış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.