Finale ‘Kartal pençesi’

Son kazanılan Başakşehir maçı sonrası aranılan ruh bu, Beşiktaş’a yakışır şekilde mücadele ediyorsunuz... Kupa için de aynı ruhu ve özveriyi isteyen Sergen Hoca, ‘büyük takımlar bütün kupalara taliptir’ sözleri ile hafta sonu oynayacağı derbi öncesi Ziraat Türkiye Kupası’nın önemini, değerini, oyuncularının da bu ruhla hazır olduğunu belirtti. 

İki takım da cuma akşamı başladıkları ilk 11’lere nazaran bazı değişikliklere gitti. Bunda Beşiktaş’ın hafta sonu oynayacağı önemli maç, Başakşehir için bu sıkıntılı günlerinde ideal iskelet kadroyu bulma araştırması etkili oldu. Siyah-Beyazlılarda oyuncu isimleri değişse bile oynanan oyun değişmiyor. Maça önde baskı ile başlamak, rakibinin pas trafiğini bozup erken sonuca gitmek oyunu geriden kuran rakibi karşısında bu taktik erken sonuç verdi. 

Aboubakar atar, rakip bakar gibi şapka çıkarılacak bir gol sonrası, Vida olması gereken yerde takımını iyice rahatlattı. Gollerde Tolga Ciğerci ve Hasan Ali bireysel hataları, ilk yarıda Aykut hocanın takımının maça hazır olmadığını gösterdi. 

İkinci yarı Beşiktaş skoru koruma yoluna geçince, rakip daha çok topla oynamaya ve üstüne gelmeye başladı. Cuma akşamı oynanan lig maçında da bu taktiği yapan Kara Kartal 2 gol görmüştü kalesinde. Beşiktaş skoru koruyamıyor, rakiplerinin üstüne gittiğinde çok tehlikeli bir takım haline bürünüyor. 

İlk yarıya göre roller değişince, genç kaleci Utku’nun hatasını Deniz affetmedi. 

Hatasından önce gecenin en güzel hareketlerinden birinde Demba Ba şutunu çok iyi çıkarmıştı. 

Düşen orta sahasına Atiba takviyesi ile yeniden hareketlendirmek istese de Giuliano sahaya girmenin saniyesinde golünü attı. İlk yarı farklı, ikinci yarı farklı bir oyun sergileyen Kara Kartal’da dar kadro rotasyonunda dolayı bazı oyuncularda yorgunluk belirtileri baş göstermeye başladı. Uzatmanın başlarında, Ljajic’in asistine Larin golcü vuruşu ile ben buradayım dedi. 

Cuma akşamı oynanan maç gibi, Beşiktaş’ın kaçıp, Başakşehir’in kovaladığı maçın değişik olayı sadece kupa maçı olmasıydı. Bu iki takımın bu sezon oynadığı bütün maçlarda bol golün atılması seyir zevki açısından futbolseverler için güzel izlenim oldu. 

Başakşehir açısından ligde kendisi için çalan tehlike çanlarından sonra kupadan da elenmek, büyük motivasyon düşüklüğü oldu. Aykut hoca ve oyuncularını çok zor daha günler beklemekte... 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.