Forvete özlem

Tarihinde ilk defa karşılaşan iki takım...

Bir tarafta Şenol Güneş yönetiminde iki maç üst üste en son 2003 yılında mağlubiyet alan ve son üç maçın ikisinde de gol atamayan Milli Takımımız; diğer tarafta 2018 yılı Dünya Kupası gruplarında iki maç üst üste kaybetmeyen ve sekiz maçtır rakip filelere gol atan Sırbistan Milli Takımı... İstatistikler açısından farklı bir maç...

Vasat geçen bir Macaristan maçı sonrası, üç günde bir maç oynamamız gerektiğini ifade eden ve buna alışmamızı bildiren Şenol Hoca, Sırbistan karşısına Çağlar Söyüncü dışında ilk 11’imizi tamamen değiştiren, topu ayağında tutamayan, hızlı oyuncuları ile gol pozisyonlarına kolay giren Sırbistan karşısına, orta sahada Yusuf, Ozan ve Mahmut ile topu tutup Enes ile gol bulmak isteyen bir takım çıkarttı. İlk yarıda Ozan Kabak kafa vuruşu, Ozan Tufan şutu dışında rakip kaleye gidemeyen, yaptığı basit hatalarla kalesinde pozisyonlar gören bir maç izledik.

İkinci yarı biraz dengeyi kurup üstlerine gittiğimizde kontrolü elimize aldığımızda daha iyi olacağımızı Macaristan maçının ikinci yarısında görmüştük. Kontrolü kaybeden ve eksik kalan rakip karşısında üstünlüğü tam elimize geçirememiz oyunumuzu sıkıntıya da bağladı. Son iki maçtır görülen eksikliğimiz rakip ceza sahasına oyunu yıkamamız,hücum oyuncularımız ve elde tek tam forvet olan Burak Yılmaz’ın hazırsızlığı bu eksikliği fazlasıyla gösterdi.

Macaristan maçına göre, daha güçlü Sırbistan karşısında daha iyi olan milli takımımız oynayacağı Rusya karşısına daha iyi olarak çıkacaktır. Hem oyuncularımızın liglerinin başlaması, ve üç günde bir oynayacağımız karşılaşmalarla formumuz daha iyi olacaktır...

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.