Futbolla sınırlı değil

Siyasi ve ekonomik tarafı futboldan daha çok konuşulduğu Katar’daki Dünya Kupası başladı. Hiç istemediğimiz sakatlıkların ve ilklerin yaşandığı turnuva maçları izliyoruz. Alkolün yasak olduğu turnuvada stadyum içerisinde alkol reklamının olması, İran Milli Takımı’nın ülkede olan karışıklığa karşı tepkiyi ulusal marşlarını okumayarak göstermesi, George Floyd’un ölümünden beri her müsabakaya ayrımcılığa karşı tepki gösteren İngilizler’in alışkanlık haline getirdiği santrada tepkisini diz çökme ile devam ettirmesi şimdiden akıllara kazındı.

Dünya Kupası tarihinde ilk kez turnuvayı düzenleyen ülke açılış maçını kaybetti. Kupada gollerin açılışını ligimizin anlık gol kralı olan Enner Valencia attı ve manşetleri süsledi. A Grubu’nda Ekvador ve Hollanda ilk maçlarında hata yapmayarak galibiyetle başladılar. Sadio Mane’siz Senegal ise ikincilik yarışında hala favori gibi gözükmekte. B Grubu’nda favorilerden İngiltere genç oyuncuları ile İran’a gol yağdırdı. ABD, Galler ile yenişemeyerek üst tur heyecanına renk kattı. C Grubu’nda Messi ve arkadaşlarını zor günler bekliyor, Meksika ve Polonya maçları kabus dolu geçebilir. Takım arkadaşlarının onun için savaşacağız dediği Messi’nin Arjantin’i ve Suudi Arabistan kilidini erken açsa da ‘5 dakikada Arjantin nasıl yıkılır belgeseli’ne konu oldu ve şok bir yenilgi aldı. D Grubu’nda ise son şampiyon Fransa, Benzema’yı kaybetse de sürprize izin vermeden net bir galibiyet aldı. Ani değişmeler yaşayan Hırvatistan da Tunus engelini aşamadı. Bir başka favori Almanya ise Japonya’nın muhteşem futboluna karşı koyamadı ve sürpriz bir yenilgi yaşadı. 2018 Dünya Kupasında 0-0 biten maç sayısı 1 iken 2022’de şimdiden bu sayı 3 oldu. Kuzey Afrika ülkelerinin turnuvaya hem oyun hem de tribün olarak damga vurması ise coğrafi yakınlığın ürünü denebilir.

Bizim tarafta neler mi oluyor? Tunus, İran, Fas kupaya katılıyor da biz neden yokuz ahları vahları, Arda Güler bir anda nasıl Milli Takım’a yükseldi, yeni jenerasyon yolda klişeleri ve menajer ile başkanların en çok sevdiği bölüm; Ronaldo için atlan heyecanlı ‘come to’ mesajları. Sonuç olarak gençlerin motivasyonunu sağlamak için 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olduğumuz maçları koyup koyup izlemek gibi düşünceler de dolaşmıyor değil!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.