Galatasaray adalet sarayı mı?

Adaletin bulunmadığı yerde herkes suçludur. Ülke olarak adaleti nerede arayıp bulacağız kafalar karışık. Adalet sözü ligin 6. haftasından itibaren başta Galatasaray yönetiminin söylemi ile başladı, ligi bitirmeyiz sözü ile devam etti.

Hafta içi ve hafta sonu açıklamalarında Sayın Dursun Özbek, ‘Küçük ayak oyunları içinde kabadayılık numaralarına gelmem. Bugün benim doğum günüm gerekli iklim yaratıldığı zaman onun etrafında birleşebiliyoruz. Dosta düşmana korku veriyoruz’ dedi. Düşman olan burada Fenerbahçe; korku duyan dost kim?

İki büyük takım yaşadığımız felaket olayı sonrası dost olmuşlardı, taraftarı el ele yardım malzemelerini yüklediler. Futbolcular, TV kanallarında, sosyal medyada olsun destek için omuz omuza oldular. Başkanlar, fikir alışverişinde bulundular. Ne oldu da 40 gün geçmeden dostluk yerini düşmanlığa bıraktı? Taraftara şirin gözükmek için mi? Üç puan için mi? Sezon sonu kazanılacak kupa için mi?

Jesus için ülkenin itibarını iki paralık ettiği söylendi. Aynı gün Sofiane Feghouli’ye karşı Galatasaray FIFA’da dava kaybetti. Torreira sezon oynanırken kulübü şikayet etti. Ülkemizin bunlar gibi birçok dosyası sonuç aşamasında… Biz herkes için adalet istiyoruz diyen Galatasaray yönetimi, bu ligi bitirmeyiz sözünden sonra hiç açıklama yapmadı. Sonuç olarak istenilen gerçek adalet Galatasaray şampiyon olur ise mi yerini bulacak? Olamaz ise biz adaleti Dursun Özbek’in dediği gibi adaleti Galatasaray adliyesinde mi arayacağız?

Üç puan kaç milyar TL’ye denk?

Beşiktaş Galatasaray ve Trabzonspor’un hafta sonu divan kurulu toplantıları vardı. Diğer toplantılara göre sakin geçti. Biraz Beşiktaş kurulunda ufak ses yükselmeleri oldu. Sayın Çebi ‘Nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama deneyeceğim, mali durumu çok iyi idare ediyoruz bunun arkasındayım. Biz geldiğimizde kulüp mali anlamda yönetilemeyecek durumdaydı. Bugün ise dışarıdan fatura kesen kimseye borcumuz yok. Herkes alacağını aldıktan sonra 5 milyar 200 milyon borç var 6 milyar TL değil’ dedi. Beşiktaş an itibari ile en borçlu ikinci kulüp tesis ve mal varlıkları konulur ise birinciliği bile alabilir.

Trabzonspor’un borcu ise 31 Ocak 2023 itibarıyla 2 milyar 835 milyon 909 bin lira olduğu açıklandı. Son başkan Ahmet Ağaoğlu kurulda alkışlanarak ibra edildi. O anda bir haber sitesinde 10 menajer alacakları nedeniyle Trabzonspor’a dava açtığını belirten bir haber yayınlandı.

Galatasaray’ın ise 31 Aralık 2022 itibariyle 4 milyar 633 bin lira. Fenebahçe’nin diğerlerinden eksik kalan yanı yok fazlası dahi var. Ali Koç’un başkanlığında yapılan transferlerin karşılığında gelen başarısızlık daha ön planda şimdilerde. Dört büyük takımın borçları tam emin olmamak ile birlikte yapılandırma içinde mi bilinmiyor, 20 milyar TL ye yakın. Ne dersiniz bu borçların sorumlusu da MHK başkanı ve hakemler olur mu?

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum