Geç gelen dönüş

Oynadığımız maçlarda, oyunu önde kurup, top bizde kaldığında bütün takımlara karşı iyi olabileceğimizi Fransa, Almanya ve Rusya maçlarında gösterdik.

Sırbistan (Yugoslavya) bize ters gelen bir rakip oynadığımız on bir  maçta bir galibiyet alabilmişiz.

Sırbistan üç maçta bir puan alıp, maç öncesi yedi oyuncusunu kadroya almasa da yaptığımız en tehlikeli şeyi yapıyoruz; rakibi formsuz görüp maçlara konsantre olamayıp, iyi oyunumuzu sergileyemiyoruz, Sırbistan sert, iyi basan, ikili mücadeleleri bırakmayan, takım oyununu iyi oynayan bir takım. Biz ise böyle konsantrasyonsuz çıktığımız maçlarda, takım olma durumundan çıkıp bambaşka bir hal alıyoruz.

Topa sahip olamadığımız zaman, bütün maçlarımız bizim için zor ve tehlikeli geçecektir. Stoperlerimizin eksiklikleri Mahmut’un stopere geçmesi ile ilk yarı orta sahayı rakibe teslim ettik ve istedikleri gibi pas yapıp, kolay pozisyonlar buldular. Yediğimiz golde stoper sıkıntısından geldi. Kolay bir kafa vuruşu ile ön liberodan stoper devşirme işini takımlar olarak yapamıyoruz.

Dağınık futbolumuz ikinci yarının başında devam etse de ikinci golü kalemizde gördükten sonra, Almanya ve Rusya maçında olduğu gibi güzel bir geri dönüş ile kötü oynadığımız oyunu toparlamayı bildik. Bu oyunumuzu 30 40 45 dakikalara değil maçların geneline taşımalıyız. Şenol hocanın dediği başarı kazanan Alman genç jenerasyonu biz de yaratmak istiyor ve başarılı olmak istiyorsak bu oyunu 90 dakikaya ya taşımamız gerekmekte.

Artık ülke futbolu ve takımlarımız olarak 3 günde bir maç oynamaya alışmamız gerekmekte. Bazı oyuncularımızın yorgunlukları ve Sırbistan milli takım oyuncularının dirençleri bize bunu çok daha net göstermiş oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum