Geç gelen oyun

Türkiye’de taraftar, maç sonrası skor tabelasına, ardından da puan cetveline bakar. Sonuçlar istediği gibiyse takımına, hocasına ve yönetimine methiyeler düzer. Gidişat iyi değilse başlar sallamaya. Bu düzen değişmez. Bu sezon Fenerbahçe taraftarı ikilem arasında kaldı. 

Geçirdiği 2 yıla göre şu an oynanan sezon da başarı gözükse de, istenilen şampiyonluk mucizelere kaldı. Serdar Aziz’in yerine uzun süre oynamayan Tisserand, Gökhan ve Nazım olmadığı için sağ bek Ozan Tufan ile oyuna başlayan Emre Belözoğlu, takımına aşılamaya çalıştığı oyunundan vazgeçmedi. Maç cumartesi günü oynanan Beşiktaş-Hatayspor maçı gibi başladı. Maça çok hızlı başlayan Sarı Lacivertliler hakemlerin 4 dakika düşünmesi sonrasın kazandığı penaltı ile öne geçti. Valencia ilk dakika kaçırdığı pozisyonu bu sefer affetmedi. Ekvatorlu 2 dakika geçmeden yaptığı asistle takımını iyice rahatlattı. Gelen goller takımın coşku ve isteğinden hiçbir şey kaybettirmedi. 

Valencia son pasları iyi atabilse daha farklı bir ilk yarı görebilirdik. Baskıya karşılık veremeyen, Erzurumspor defans bloğunu önde tutunca, İrfan Can, Mesut Özil’in sevdiği oyun anlayışı ortaya çıktı. Araya atılan ince paslar Valencia, Pelkas ile buluşunca, kalesinde atak hiç eksik olmadı. 

İlk yarıda Sezonun en iyi pas oyununu oynayan takım (360 pas) pozisyonları da bu pas oyunuyla buldu. Alışılmış Caner ortaları maç boyu görülmedi. (Sadece 3 orta) Alanyaspor maçın da dağılan sağ taraf Ozan-İrfan Can uyumu ile müthiş işledi. Mesut Özil kaldığı süre boyunca diğer maçlara göre biraz daha iyi gözüktü. Sosa Emre Belözoğlu ile başlayan liderlik vazifesini bu maç da üstüne koyarak gösterdi. 

Erol Hoca’nın bu takım Kasım ayında daha coşkulu, istekli, üstüne katarak oynayacak beklentisi mayıs ayına nasip oldu. Yılmaz hoca ile iyi bir hava yakalayan Erzurumspor, Gençlerbirliği gibi mutlak puan alması gereken bir maç da son 10 dakika dışında hiçbir varlık gösteremedi. Moda haline gelen oyuna girmeyi reddediyorum havası devam etti.  

Yılmaz hoca Gomes’i ikna etmeye çalıştı ama başarılı olamadı. Emre Belözoğlu’nun bugün herkesin yüksek performans sergilediği bir maç oynarız düşüncesi sahaya yansıdı. Şampiyonluk zor olsa da, ikincilik için sonuna kadar yarış içerisinde olacağını gösterdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.