Gece ile gündüz gibi

Ligde maç önü, maç sonrası futbol hakkında konuşan, oyunu taktik teknik açıdan anlatan sayılı teknik direktörlerdendir Abdullah Avcı. Şu an en formda hocası olmasının yanında, takımının tek rakibinin kendisi olduğunu bilse de kontrolü elden bırakmadan maç maç oyununu geliştirerek devam ediyor. Bunda ligin vasat durumda olması ona çok yardımcı oluyor. Avcı, “Şampiyonluğu garantilesen bile şampiyon gibi oynamalıyız

14 puan önde olabilirsin ama her maç hedeftir, bugün savunmayı da hücumu da doğru yapmalıyız.” diyerek amacını da özetledi.

Alanya maçının iki yıldızından biri olan Dorukhan sakatlığından dolayı olamayışı, Siopis’i bölgede biraz yalnızlaştırdı. Abdülkadir Ömür rakibe basan değil dikine giden bir oyuncu. Kayserispor bu boşluğu iyi değerlendirip klasik dörtlü savunmasını değiştirip, rakibinin üstüne bu bölgeden gidip, kazandığı top ile son haftaların golcüsü Gavranoviç ile öne geçti. Golden sonra da hızını kesmeyen, geriye yaslanmayan bir takım vardı ilk yarıda. Attamah-Abdulkadir Parmak-Thiam üçlüsünün baskısında Yunanistanlı oyuncu yalnız kalınca istediği pozisyonlar rahat gelmeye başladı. Burada Siopis’in hatalı oyunu değil yalnız kalması vardı.

İlk yarı bitmeden müthiş bir kontratak ile sağ taraftan gelen ortada bu sezon en doğru işi yapan Thiam, olması gereken yerde olup Akyazı’da sürpriz bir 45 dakika çıkardı.

Trabzonspor 4. haftadaki Galatasaray maçından beri ilk kez iç saha karşılaşmasının ilk yarısını mağlup tamamladı ve kalesinde iki gol gördü. Trabzonspor için orta saha enerjisi düşük olunca, (Bakasetas, Visca, Ömür) Nwakaeme’nin bireyselliği geride kalınca pozisyonsuz bir yarı oynadı.

Yapılan üç değişiklik karşılığını hemen alınca, Visca ile gol geldi. Golde Djaniny’nin katkısı önemliydi.

Peres direğe takıldı, ikinci yarının ilk 10 dakikasının yıldızı Djaniny takımına hava getirdi. Yıldız oyuncu, hiç tartışmasız ligin en iyi bağlantı oyuncularından biri.

Hikmet hoca, on dakikada gelen şoka, üç oyuncu ile karşılık vermeye çalışsa da, Bordo-Mavililerin fırtınasını dindiremedi. Pozisyonu mücadelesi heyecanı bol olan bir mücadelenin sonu Bordo-Mavili takımın istediği gibi bitti. Yoğun baskı sonucu son dakikada gelen penaltı Bordo-Mavili takımı hedefe biraz daha yaklaştı.

İşin doğrusu taktisyen Abdullah Avcı ile kenarda ve sahada heyecanını maç bitimine kadar yaşayan Hikmet hocanın mücadelesi son zamanlarda özlediğimiz ortamı tekrar bize hatırlattı. Trabzonspor kendinden başka rakibinin olmadığını tekrar göstermiş oldu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum