Gençlerin gecesi

Fenerbahçe yeni sisteme alışmanın sancılarını yaşıyor. Ferdi ve Samuel’in kanat beki olarak savunmada ciddi sorunlar yaşıyor. Bu da hazırlık maçı ve Adana Demir maçında Altay’ın fazla mesai yapmasına neden oldu.

Pereira, sistem maç içerisinde değişimlere uğrayabilir, sabit değildir. Burada önemli olan bizim sahada takım halinde ne yapacağımızdır. Ofansif, defansif, toplu, topsuz alanda neler yapabileceğimiz. Sahada takımın dinamik kalması.” demişti.

Hoca futbol bilen, zeki, kaliteli oyuncularla oynamak isteyen bir takım istiyor. Evet takımında bunlar çoğunlukla var ama eksik olan Fenerbahçe’nin takım olamaması. Bireysel yeteneklere bakıldığından çok özel oyunculara sahip bir takım eksik olan beraber bir takım haline gelememesi.

Helsinki, kalite olarak tabii ki Sarı-Lacivertlilerin altında. Ancak ligde 16, Avrupa’da 6 maça çıktı. Daha hazır bir takım. Yönetimin bitiremediği forvet transferi, plansız kadro dışları ve üst üste gelen sakatlıklar sonunda Fenerbahçe alıştığımız şekilde Avrupa’daki ilk maçına forvetsiz ve yedek kulübesinin zayıflığı ile başladı.

Rakibine göre daha hazır durumda bulunan Finlandiya ekibi ilk yarıda oyunu kendi sahasında kabul edip, kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ama pas yüzdeleri iyi olmadığından dolayı bunda başarı sağlayamadı. Fenerbahçe ise kapanan rakibe karşı bireysel becerileri olan oyuncuları ile kilidi açmak istedi ama bitirici forveti ve dikine oynayan adam eksilten skorer kanat oyuncusu olmadığından çok eksik kaldı, tehlikeli bölgede. Şut atan oyuncusu da çıkmayınca Fenerbahçe vasat bir ilk yarı geçirdi.

Fransız hakemin ilk yarıda tutumu o kadar rahatsız ediciydi .( 7 kez Türk takımlarının maçını yönetmiş galibiyetimiz yok (3 mağlubiyet, 4 beraberlik)Böyle hakemleri görünce eleştirdiğimiz Türk hakemlerimize baya bir haksızlık ediyormuşuz.

İkinci yarı aynı vasat tempo ile başlayan Fenerbahçe gole en yakın oyuncusu İrfan Can’ın sakatlanması ile pozisyon üretmekte iyice zayıf kaldı.

Eski günlerini mumla arayan Özil’in yerine oyuna giren Muhammed attığı golle geleceğin bende dedi.

Arda ve Muhammed oynadıkları oyun ile genç oyunculara verdiği önemle bilinen Pereira’ya bizi unutma sinyalini gönderdiler.

Sağlık ekibinin eksikliğimi, Kondisyonerlerin hatası mı bilemeyiz ama adale sakatlıkları Fenerbahçe için biraz can yakabilir, önlem alınmazsa…

Ali Koç Haziran ayında takımın yüzde 70 hazır demişti. Fenerbahçe İlk Avrupa maçının son 20 dakikasını kulübede 2 yedek kaleci ile geçirmek zorunda kaldı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum