Gençlik ateşi

Vitor Pereira ve Fenerbahçe için sezon güzel başladı. Sadece kalite ile değil mücadelesi ile de fark yaratıyor.

Portekizli hoca metot bir takım yaratmak istiyordu. Bu yolda da eksikleri olmasına rağmen doğru yolda ilerliyor. Bu konuda en büyük kazancı okullu ve akademik bir hoca olması. Kadıköy ve Samandıra’ya yepyeni bir sistem anlayışı getirdi.

Bugün rakip Mustafa Denizli’nin Altay’ı ve amaçları direkt hücum etmek. Topla oynama yüzdelerine bakmadan hücumu düşünen bir takım. Kayserispor karşısında yüzde 38 topla oynasa da 3 gol buldu. Alanyaspor karşısında rakamı yüzde 48 yapıp 4 gol buldu. Bunda en önemli etken hızlı ve bitirici forvetlere sahip olması.

Kazanan kadroda sakatlığından dolayı kadroda olmayan Mesut Özil, olası satış durumu olduğundan dolayı Zajc kulübede maça başladı.

Mustafa Denizli, ‘format içerisinde değişebilir. Her oyunun başlama bitirme stratejisi vardır. Umarım bu tercihimiz bizi yanıltmaz’ açıklaması yapsa da İzmir ekibi ilk iki maça başladığı gibi oyuna başladı. Topa az sahip olup hızlı oyuncuları ile hemen işi bitirmek.

İlk yarıda tempo ve mücadelenin hiç düşmediği, gol beklentisinin az olduğu bir oyun vardı. Yaşar Kemal Uğurlu tempoyu düşürmemek için çoğu ikili mücadelelere izin verdi. Mesut, Pelkas, İrfan, Zajc olmayınca orta saha hakimiyetini tarafına çeviremedi. Sosa geldiğinden beri klas oyununu yansıtamadı ve savrukluğu devam etmekte.

Orta saha hakimiyeti gelmeyince, çizgide Osayi ve Muhammed’in kişisel becerisi ile getireceği toplara şansını bıraktı. Osayi denemeleri isabetsiz şutla bitince ilk yarıda gol beklentisi Altay 0.12 Fenerbahçe 0.38 de kaldı. İlk 2 maçın en çok şut atan iki takımı olsalar da. Süper Lig’de oynanan maçlarda isabetli şut olmadan biten ilk yarı oldu.

İkinci yarı tempo aynı başladı. Bu sefer pozisyonlar da gelmeye başladı. Valencia ve Gustavo şutlarını kaleci çıkardı. Ferdi taca çıkacak topu inatla kovalayıp taraftarın kendinden beklediği, Premier Lig tarzı golünü atarak da kilidi açmayı başardı. Genç oyuncu üst üste 3 maçta gol atan Valencia’ya asistini yaparak takımını iyice rahatlattı.

Altay hücum hattındaki oyuncuları Kappel ve Bamba etkisiz olunca maç boyu vasat bir takım görüntüsü gösterdi.

Portekizli hoca oyuna müdahaleleriyle kalan dakikalarda oyunu rölantiye almayı sağladı. Peş peşe gelen sakatlıklara rağmen ligde 3 maçta 3 galibiyet. Avrupa Ligi’nde de gruplara kalmak hoca ve takım için büyük moral ve başarı.

Ali Başkan bu takımın yüzde 70’i hazır dese de hoca ile takım tamamen değişti. Çarşamba gününde belli beklenen forvet ortalarda yok. Ali başkan taraftara rahat olun dese de uçakta unutulan forvetin bir an önce gelmesi gerekmekte…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum