Gerçek şampiyon kim?

Florya tarafına sorsan şampiyon biziz, Dolmabahçe tarafına geçsen kim desen biziz der. Köprüyü geç gerçek şampiyon biziz sözleri ile karşılaşırız. Kimine göre tarihi sezon, kimine göre rekorların kırıldığı bir daha görülmesi çok zor bir sezon, kimine göre bu sezonun gerçekliği yok her şey kurmaca.

Milyonlarca para haracayarak kurulan iki takımdan biri olan Galatasaray şampiyonluğu son hafta kazanmayı başardı. Heyecan devam etmesi için ite kaka bu durumlara getirildi düşünceleri de var tabii. Geçen hafta alınan Fenerbahçe yenilgisi sonrası camiada homurdanma sesinin geldiği Okan Buruk, son hafta Konyaspor deplasmanında kazanarak üst üste ikinci şampiyonluğu kazandı, tabii rekorları kırarak. Ancak kendi de biliyor ve anlıyor, yaptığı görev zeminin ne kadar kaygan olduğunu.

Fenerbahçe’ye dönersek o da 99 puan, atılan 99 gol, deplasmanda kazanma rekorları kırarak ligi ikinci sırada bitirdi. Geçen hafta kazanılan derbi gergin camianın biraz rahatlamasını sağlasa da, bu kadar iyi bir kadronun sezonu kupasız tamamlamasına tepki de çoktu. İsmail Kartal yaptığı açıklamada gizli rakibi yenemediklerini, kendilerinin gönüllerin şampiyonu olduğunu açıkladı. Ben rekorlar kırdım, daha ne yapabilirim dese de görevinde kalması çok düşük ihtimal. Ali Koç seçimi kazanırsa kalma ihtimali var, Aziz Yıldırım kazanırsa gönderilecek.

Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş’a dönersek, 5 teknik direktör değişimi sonucunda alt yapı hocası Serdar Topraktepe yönetiminde kupa kaldırdı. Başkan Hasan Arat ve yönetim yeni teknik direktör arayışı içinde gündemdeki isimlerin maliyetleri dudak uçuklatan cinsten.

Düşme hattına dönersek orası yukarıdan daha heyecanlı şekilde devam etti. Konyaspor puan alamaz ise düşecek takım olarak gözüküyordu, stadı, idman sahası, futbolculara doğru düzgün yemek dahi veremeyen Hatayspor son hafta sürpriz peşindeydi. Kurulan kadro diğerlerine göre kat kat daha iyi olan Ankaragücü ise deplasmanda final maçındaydı. Konyaspor - Ankaragücü arasında geçen tehlikeli yarışı kazanan Konyaspor oldu. Geleceğin başarılı olacak gösterilen teknik direkötörü Emre Belözoğlu takımı küme düşürdü.

Gelecek sezon bu takımların hangi hocası görevinde kalacak. Şampiyon hoca Okan Buruk kaybedeceği bir derbi sonrası gönderilebilir, rekorlar kırdım diyen İsmail Kartal kalması mucize, Serdar Topraktepe için sen Beşiktaş’ın çocuğusun eski görevine devam edebilirsin, Emre Belözoğlu ile yollar ayrıldı, Hatayspor maddi tarafı düzeltir ise yeni bir isim ile sezona başlar. Şimdi soralım gerçek şampiyon kim?

GERÇEK ŞAMPİYON BÜYÜKEKŞİ Mİ?

Taraftar: Şampiyon olunca. Futbolcu: Gol attığı zaman. Hakem:Kazasız bir maç yönettiği zaman. Yönetici: Bol para harcayıp yıldız transferi yaptığı zaman sevinir. İlginç bir sezon geçirdi ülke futbolu. Hakem yumruklamalar, takımı sahadan çekmeler, kupa finaline çıkmamalar, başkanların sahaya inip hakem kovalamalarına kadar. Yıllardır Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemler eleştirilerin ana hedefiydi. Ancak Mehmet Büyükekşi yönetimi kadar istenmeyen şikayet edilen bir başkan görülmemiştir.

Kulüpler Birliği toplantılarında birçok kulüp TFF başkanının gitmesi için imzalar topladı açıklamalar yaptı. Çok adaylı seçimin önce yapılabilmesi için gelinen sonuç seçim Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı 18 Temmuz tarihinde yapılacak. Büyük olasılık Büyükekşi yönetimi seçimi kaybedecek. Futbolu arka planda yöneten bir kaç kişinin açıklamalarından bunu anlayabiliyoruz. Sonuç olarak baktığımızda sezonun bir diğer şampiyonu Büyükekşi oldu sanki. Eski kulübü Gaziantep kümede kaldı, aleyhine imza veren İstanbulspor, Fatih Karagümrük, Ankaragücü küme düştü. Fenerbahçe şampiyon olamadı. Kulüp üyesi olduğu Galatasaray şampiyon oldu!

YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum