Gümrük’ün mücadelesi sahada

Konya’da bölgenin yerel bir gazete sahibi, sosyal medyada kendisine takipçi kasmak ve kendi tanıtımını yapmak için Fatih Karagümrük’e atıfta bulunmuştu. Sözde takımın sahasının olmadığını ve bundan sonrada olmayacağını, yerli futbolculara ve yayıncı kuruluşa katkısı olmadığını ve stat şartlarını sağlamadığı için ligden düşürülmesi gerektiğini söylemişti. 

Beşiktaş maçı öncesinde ise gündeme teşvik primleri gelmişti. Karagümrük rahat konumda maçı verir ve Beşiktaş ile kardeş takımlar sonuç oynanmadan belli sözleri ortaya çıkmıştı. 

Süleyman Hurma lig başında bu takımın hedeflerini Süper Lig’de kalıcı olmak, Avrupa kupalarına katılmak ve iki yıl içerisinde Karagümrük’ü ilk 4 takım içine sokmak olduğunu belirtmişti.  

Stat konusuna geri dönersek eğer Fatih Karagümrük stadın şartlara uymadığından dolayı sezon boyunca göçebe gibi gezdirilen idman sahası dahi verilmeye başkan ve yönetiminin çabalarına rağmen stat yeri dahi gösterilmeyen bir kulüptür. Türkiye’de yapılan statların birkaç takım haricinde devlet desteği ile yapıldığını unutmamak gerekir. 

Sezon boyunca oynadığı oyundan ödün vermeyen, bütün rakiplerine aynı oyunu oynayan Fatih Karagümrük kazandığı Beşiktaş maçı sonrası bazı yorumcular tarafından kardeşlikten men edildi. Stadımızı verdik yaptıklarına bak bu akşam oynadıkları mücadele hayatın akışına aykırı lidere karşı mücadele şekli değildir denilerek Fatih Karagümrük camiası zan altında bırakıldı. 

Dostlukların bittiği husumetin başladığı bir hale geldi. Karagümrük bu sezon 3 büyüklerle oynadığı maçlarda Galatasaray’a 4 puan İki maçta da Fenerbahçe’ye karşı galibiyet kaçıran bir oyun oynadı. Lider Beşiktaş’a karşıda aynı mücadeleyi gösterdi ve kazandı. 

Sezon başından bu yana sadece hak ettiği stadı isteyen ve oynadığı mücadelelerde renk katan, futbolu çirkinleştirmeyen Fatih Karagümrük saygın bir takım halini aldı. 

Son haftaya girilirken bu sefer ibre Göztepe ve Malatyaspor taraflarına döndü. 

Sosyal medyada kendine takipçi kasmak ve bağlı olduğu kulüplere şirin gözükmek için çabaladılar. Müsabakaların saha içinde oynandığını unutan kişiler için en güzel cevabı futbolcular saha içindeki mücadeleleri ile veriyor. 

Tüm kulüplerimiz için spor saha içinde rekabetle mücadele etmeli ve saha dışında da ebedi dostluk ve kardeşlik olduğu unutulmamalıdır. Saha içinde mücadelenin olduğu, saha dışında futbolun konuşulduğu temennisi ile Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum