Günü kurtaran 3 puan

Fenerbahçe ve yönetiminin en büyük problemi kendisi ile verdiği savaş. Takım düzeni disiplini iyi giderken rakip takımın yönetimi ya da bir yorumcunun söylediği ile ilgili hemen cevap verip polemiğe gireyim telaşı. Cevap verilen konuların çoğunda haklı olabilirsiniz ama bazen sükunet sizi ve takım içerisini motive de tutar. Zaten üç büyüklerin yaptığı tartışmaların özü al mektuplarını ver mektuplarını gibi önemsiz konular. Futbolun gelişimi ile ilgili tartışılan bir konu maalesef yok…

Diğer sorun ise kaybettiği maç sonrası hemen transfer yapma hareketliliği, son zamanlarda bu gelenek haline geldi Fenerbahçe için kaybettim stoper alalım, forvet alalım almayalım elde olanları yükseltmeye çalışalım. Jorge Jesus Süper Lig liderliği ve takım davranış liderliğini tekrar geri almak için çok çalışmalarının gerektiğini açıklarken, ülkenin gözbebeği Arda yine yedekler arasında, derbide sorumsuzca takımını eksik bırakan İrfan Can Kahveci Ümraniyespor karşısında sahadaydı.

Dünya Kupası sonrası oynadığı maçlara nazaran hücum hattında ne yaptığını bilen bir oyunla başladı maça, bekleri Ferdi ve Lincoln bindirmeleri Rossi arayışları ilk 20 dakikayı rakip saha da oynadı. Kaleci Orkun’un kurtarışları, maçın erken kopmasını engelledi.

Kolay golleri kaçırmakla meşhur olan takımın en golcüsü Valencia, kendi zorlayarak hazırladığı pozisyonu kolayca kaleciye teslim etti. Recep Uçar etkili Ferdi çıkışlarını görünce oraya önlem alıp, Valencia üzerine sabit oyuncu verip alanı da iyi daraltınca Fenerbahçe’yi etkisizleştirdi.

Sarı-Lacivertliler için en büyük handikap böyle sıkışan oyunları açacak bir joker oyuncunun eksikliği. Bu eksiklik çözülmeyince Fenerbahçe bir anda vasat bir takım halini alıyor. İrfan Can Kahveci bu takımın sanki misafir oyuncusu gibi hiç bir şekilde sorumluluk almıyor. Arda Güler bu sezon aldığı sürede, takımın en pahalı oyuncusundan daha fazla sorumluluk alıp mücadelesini sonuna kadar veriyor. Akıllara ‘Arda, İrfan kadar oynamaz mı’ sorularını akıllara getiriyor.

Gidişatı beğenmeyen Portekizli hoca Crespo, Emre Mor değişikliği yaptı. Topa sahip olma pas yüzdesi olarak en verimli oyununu oynasa da skor üstünlüğünü ve oyun kontrolünü eline alamadı. Paslaşarak yavaş hareketler ile yapılan bütün hücumlar Ümraniye duvarından geri geldi. Batshuayi, Rossi, Valencia aynı özellik de oyuncular olunca bu duvarı aşmak imkansız hale geldi. Batsman defansın anlık hatasını iyi değerlendirerek takımın üstündeki stresi aldı derken 5 dakika geçmeden aynı tarz golü kalesinde gördü. Son dakikada gelen gol sadece günü kurtardı.

Fenerbahçe yönetimi dış etkenler yaptığı konuşma serüvenini artık bitirip, takım içerisinde radikal kararlar alması gerekiyor. Dokunulmaz gözüken İrfan-Crespo tarzı oyuncuları kızağa çekme. Ancak Ali Koç ve yönetimi yarın yaptığı en güzel iş olan olay transfer açıklar ya da elimiz de hakemler ile ilgili tespitler var diye ortaya çıkar.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum