Halı saha maçından farksız

Şenol Güneş, “transfer başlayana kadar kazasız geçelim, zirve için tekrar oynamaya başlarız” dediğinde takımın en skorer oyuncusunun gideceğinden haberi var mıydı acaba? Weghorst konusunda söylenen birçok hikaye var, sonuç Hollandalı istedi ve gitti. Giderken zarar da vermedi, az da olsa bir miktar para kazandırdı. Daha çok olabilirdi-olamazdı sözleşme detaylarını tam bilme ile konuşulabilir.

Şehir efsanesi olarak içimize işleyen üçlü-dörtlü sistem yorumları, atanın-tutanın iyiyse çözersin modeline geçti. Beşiktaş’ın kazandığı son iki maç da Mert Günok takımın yıldızı, son Kasımpaşa maçı zor da olsa Cenk ve Weghorst’un becerileri ile kazanıldı diyorlar. Salih’in presi, Gedson’un sahada basmadık yer bırakmaması, kanat oyuncularının verimliliği neden görmezden gelinir? Maçlar takım haliyle kazanılır, takım halinde kaybedilir.

Maç tutanın hatası ile başladı. Golden sonra Beşiktaş, Saiss’i stoperlerin önüne Josef’in yanına, Gedson’u daha öne alıp oyunu rakip sahada oynamaya başladı. Redmond-Cenk arayan isimler, Muleka ise fırsatçılığını kullanma arayışındaydı. Gedson, rakip alana yakın oynadığı zaman daha verimli oluyor. İlk yarıda Beşiktaş adına oyunu yönlendiren pozisyonlara giren direkt kendisiydi. Üreten oyuncu az olunca, Beşiktaş uzun toplarla rakibin arkasına sarkmaya çalışma çabaları sonuç vermedi.

Erken golden sonra Konyaspor topu ve oyunu rakibine teslim ederek Beşiktaş’ın vereceği açıkları kollamaya başladı. Bunu ilk yarının sonunda Bytyqi ile yakalasa da maçı bitirecek fırsatı değerlendiremedi. İlhan Palut ikinci yarıya Muhammet Demir- Çekiçi değişikliğe başlayarak Siyah-Beyazlıların üstüne gitmeye başladı. Şenol Güneş oyundan düşen takımına N’Koudou ve Tayfur Bingol’ü alarak müdahale etti.

Konyaspor az adamla çıkıyor, önemli pozisyonları cömertçe harcıyordu. Atamayana atarlar sözü tam yerinde olacak ki Konyaspor’u seven Tosun Paşa, takımını kâbustan uyandırdı. Gol hazırlanış bitiriliş bakımından sahalarda ender görülen gollerden oldu.

Temposuz geçen oyunun son 20 dakikası tanıdık iki takımın halı saha maçı gibi geçti. Orta sahalar yürüyerek geçildi, sen atmazsan ben atmam, sen kaçır ben kaçırırım gidip gelmelerine son sözü Josef söyledi ve Beşiktaş zor da olsa kazanmayı bildi.

Siyah-Beyazlılar için kötü oynayarak kazanmak sezonun ikinci yarısı için büyük moral olacaktır. Şenol hoca ile oyun sisteminde bir değişiklik olmadı ama Beşiktaş’ın oyun hızında anormal derecede yavaşlamalar olduğu gözle görülen bir konu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum