Hayaller ve gerçekler

Aşklar bazen takıntı haline geldiğinde, sevdiğine zararları oluyor. Ali başkan ve İsmail hocanın bu aşkı sanki Fenerbahçe’ye zarar veriyor. İsteyerek ortaya çıkan bir durum olmasa da. Duygu mantığın önüne geçmemeli sahada idmanda kim iyiyse ona karar verilmeli isme bakılmaksızın…

Bakmayın siz ülkede oynanamayan futbolun cilalanmasına, oyun hareketli gibi gözükse de, ilk yarıda çekilen 16 şutun iki tanesi isabetli oldu. Onda da Altay’ın başarılı kurtarışları vardı. Futbolun basit bir oyun olduğunu Rossi, Zajc paslaşması ile gelen jenerik gol ile anlayabiliriz. Kasımpaşa son haftalarda olduğu gibi Fenerbahçe karşısında da oyun anlamında sahanın hakimiydi.

Fenerbahçe ise bir Anadolu takımı görünümünde golden sonra geriye yaslanıp kontra ile aramaya başladı. Korunan Arda sahadaydı ama ondan para anlamında daha üstün olan İrfan onun yerindeydi. Bu da rakip için orta sahayı geçmede kolaylık sağladı. Yürüyerek geçilen orta saha sarı lacivertlilerin kalesinde tehlike oluşturdu.

Günümüz futboluna dönen ikinci yarıya ilk müdahale kenar hamleleri ile üç değişiklik yapan Kasımpaşa’dan geldi. Bu değişiklik ev sahibi takıma gol ile dönüş yaptı. Elinde gerçek sol bek var iken macera arayıp devşirme sol bek yaratmak, İsmail hoca ve kurmaylarının düşünmesi gereken önemli bir nokta olacaktır.

Sonuç olarak ligde en fazla kazandığı rakip karşısında kötü oynayarak üç puanı kazandı ve ilk dört için umutlandı.

Gençleri oynatmaktan korkmuyorum diyen İsmail hoca belirlediği üç hedefi bittiğine göre kalan haftalara gençlerle devam etmesi, çok sevdiği aşık olduğu Fenerbahçesi’nin geleceği için müthiş yatırım olacaktır.

Fenerbahçe’nin İçinde bulunulan kriz o kadar derin bir hal almış, çözüme kavuşturmak çok basit ama elini taşın altına koyan bir başkan ya da ona karşı bir muhalefet yok ortada.

Başkan helikopterden helikoptere binip teknik direktör ikna turunda, yönetici istifa vermiş bilen yok, geçici teknik direktör sönmüş yıldızları ayağa kaldırma peşinde. Sosa, Gustavo emeklilik kağıtlarını içeriye vermiş zamanın gelmesini bekliyor. Dünya yıldızının sakatlığını çözen yok. İngiltere tatilini yarı da kesen Ozan İstanbul’u turluyor. İrfan Can sahada İstiklal caddesinde yürüyüş misali gezmelerde. Kulübün kurtuluş reçetesi olan alt yapı karışıklığa doğru sürükleniyor hızlıca.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum