Hazırlanamayan rapor

Kazanmak ya da kaybetmek değil mesele. Bir teknik adamın işi, oyuncunun saha içinden ve sahada ve saha dışından en iyi versiyonunu çıkarmak. Biz neden bu çocukların en iyi versiyonunu çıkaramadık EURO 2020’de.

‘İnsanlar, hedeflerinde büyük olmalıdırlar.’ (-Montaigne)

Biz de değer bakımında 325 milyon değerimizle Avrupa’nın en değerli 10’uncu milli takımıyız. Bu market değeriyle son 24’e kalmamızı zafer kabul edemeyiz. Biz artık Avrupa Şampiyonasına, Dünya Kupalarına katılmaları başarı dışında görüp, daha da ileriye gidecek adımları atmalıyız.

Başımıza gelenlerin neden geldiğine dair bilgimiz yok. Kötü bir şampiyona geçirdik, bununla ilgili bir rapor var mı, yok. Hedef beklentiyi yüksek tutmak.

Karadağ ilk üç maçını güzel geçirdi. Gelişmekte olan bir milli takım, Raduloviç ‘takımıma inanıyorum, maça hazırlar’ dedi.

Transfer olaylarını erkenden bitirip form tutma özelliğini en iyi yapan oyuncumuz kuşkusuz Cengiz’dir. Attığı müthiş golde bunu çalışmaların ile aldı. Nazar değmez umarım. Maça çok hızlı giriş yaptık. Cengiz kilidi açtı, Kaan’la direğe takıldık. EURO 2020’deki ölü toprağı üstümüzden atmaya çalışıyorduk.

Formda Cengiz bu sefer Yusuf’a al da alt dedi. Takıma sanki level yüklemişler, ilk yarıda müthiş oynama isteği. İngilizler defans oyuncularımızı göndermeyince, defans kurulumunda hatalar yapmaya başladık. Yerleşimi hatalı yapınca golü kalemizde gördük. Takımın tek sol beki Rıdvan kadroya alınıyor ama yedek. Burada Mert kötü demiyorum ama sağ ayak kendisi kademeye girmede geç kalıyor. Elinden geldiğince de hırslı bir oyun oynadı maç boyunca. Şuan ligimizin en formda Türk oyuncusu Kerem’in yedek olması da Şenol hocanın kadro değiştirmem inadı. EURO 2020 de takım içinde rekabet ortamı yaratamadığından dolayı kabusları yaşadık.

Şenol hoca kadroyu seçerken ince eleyip sık dokuyoruz diyor ama bu çoğu spor sever için pek inandırıcı değil.

İkinci ilk yarı gibi hızlı başladık ama istediğimiz golü bulamadık. Okay, Hakan, Yusuf orta sahası defansif yönde çok zayıf kaldı.

Ne zaman pres yapmaya başlıyoruz o zaman oyunun kontrolü bize geçiyor. Karadağ orta saha zayıflığında imkan buldukça bu zayıflıktan yararlanmaya çalıştı. Bunda da son dakikalarda başarılı oldu. Burak pozisyonları cömertçe harcayınca, Karadağ son dakikada 1 puanı cebine koydu.

Eylül ayı içerisinde çıkacağımız bir kolay bir orta bir zor maçın ortasında takıldık.

Görüldüğü gibi Şenol Hoca Euro 2020 başarısızlığının sebeblerini çıkaramamış yada bu konuya yine çalışmamış .Ozaman biz ona hatırlatalım takım içerisinde rekabet getirip bazı oyuncularında kesilebileceğini bilmeli

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum