Hedeflere direnmek

Kadrolar açıklandığında Jailson’u ilk 11’de gören Fenerbahçe taraftarları kısa bir süre içinde bu tercihi sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutarak oynanacak olan 90 dakikayı sanki görür gibiydi.

Brezilyalı oyuncu da, futbolseverleri yanıltmadı ve oyunda kaldığı sürede rakibine 3 net gol fırsatı verdi.

Zor kazanılan Göztepe maçı sonrası biraz Avrupa ümitleri artan Fenerbahçe, pandemi öncesi olan halinden farksızdı. Serdar Aziz dışında eksiği olmayan Sarı-Lacivertliler, cumartesi günü birlikte oynamamışçasına, sahada kopuk bir görünüm sergiledi. Kenar yönetim, tabiri caizse makul fiyata alınan, gelecekte müthiş bir futbolcu olup büyük takımlara gidecek olan Jailson’a dayanamayıp, stopere Ozan Tufan’ı çekerek yeni bir oyun anlayışı sahaya sürmeye çalıştı.

Tahir hoca, maç sonu ‘stoperde Serdar Aziz’in olmaması bizim dengemizi bozdu’ dese de bu Ersun hocadan kalma bir söz... Savunma tartışmalarının eşliğinde akıllara şu soru geliyor; Fenerbahçe’nin genç de olsa orada oynatabileceği bir stoper yok mu? Neden o zaman genç oyuncular oynatılmıyor. Savunmada Jailson denendi olmadı, Gustavo denendi mevkisi boş kaldı, Ozan denendi tutmadı...

Haftaya kiminle başlanacak merak konusu. Uzun boyu hava topları iyi olması sebebiyle Vedat Muriç denenirse kimse şaşırmasın...

Devşirme stoperler bu maçta olduğu gibi sezon genelinde şampiyonluğun kaçışını sağlarken, Avrupa hayali de tehlikeye girdi.
Galibiyeti daha çok isteyen, daha çok puana ihtiyacı olan Gençlerbirliği, son dokunuşları biraz dikkatli yapabilse 3 puanı alıp kalan haftalar için düşme hattında biraz daha uzaklaşacaktı.

Savunma hattında deney yaparak ilerleyen Fenerbahçe ise, önüne tekrar çıkan Avrupa hayallerini, Türkiye Kupası’nda olduğu gibi Gençlerbirliği deplasmanında da elinin tersi ile itti. Fenerbahçe, kalan haftalarda Avrupa şansını kovalarken Ömer Faruk, Murat Sağlam, Emir gibi gençleri deneyip, geleceğini kurtarmayı planlarsa Sarı-Lacivertli ekip, bu sezon en azından gelecek yılları kazanabilir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum