Her şeye rağmen

Çarşamba günü Beşiktaş, Dortmund karşısında üst düzey bir maç oynadı. Bunun yanında 115 km koşu istatistiği takımı yıpratmış olmalı. Bununla beraber üst üste gelen sakatlıklar, sıkışık maç takvimi, elde olmayan sebeplerden dolayı Sergen hocayı kadro da revizyona yönlendirmek zorunda bıraktı. İskelet kadro bozulunca geçen sezon başlayan ilk 15 dakikalık oyunda rakibi kendi sahasına hapis eden baskı görülemedi.

Orta saha oyuncularının uyumsuzluğu, topa daha çok sahip olunca kendini gösterdi. Beşiktaş için ilk yarıda sahada kendi oyunu dışında bir karşılaşma vardı. Antalyaspor savunma güvenliği ön planda tutup, kontra ataklarla pozisyonlar bulma planı ile maça başladı. İlk yarı bitmeden elde olmayan Necip ve Mehmet Topal sakatlığı bütün planları değiştirdi.

İlk yarı bitmeden N’Sakala sağ bek, Rıdvan sol bek, Montero ve Josef stopere geçti. Sakatlıklardan dolayı oyun hakimiyeti Antalyaspor lehine döndü. Defans hattının dağılmasını fırsat bilen Akdeniz ekibi 3 dakika içerisinde iki gol buldu, bir de yüzde yüzlük pozisyonu kaçırdı. Ligin en tempolu futbolunu oynayan Kartal ilk 45 dakikada isabetli şut dahi atamadı. Bunun yanında oyun kuramadı .Josef yerine, Atiba stopere çekilseydi, Pjanic-Souza ikilisi orta sahaya daha hakim olup kısa zamanda bu kadar pozisyon verdirmeyebilirdi.

İkinci yarı Beşiktaş fırtına gibi esmeye başladı. Ghezzal-Larin değişikliği, Atiba stopere çekilince Kartal tempo yapmaya başladı. Larin asisti ile Rıdvan takımının ilk isabetli şutunu, kendisinin de ilk deplasman golünü atmış oldu.

Tempoyu bulduğu an Kartal 5 saniye içinde iki pozisyona bile girebiliyor. Sergen Hoca maçın başında Larin ve Ghezzal ile başlasa, bu kadar sıkıntıya belki girmeyecekti. Gökhan Töre ve Kenan Karaman bu tempolu takım içinde müdahale oyuncular olamayacaklarını gösterdiler ikinci yarı performansı ile, Antalyaspor sanki yenik durumdaymış gibi, dağılan rakibi değil kendiymiş gibi bir yarı oynadı. Fredy ikramını Batman affetmedi.

Geçen sezonun sihirbazı sahne aldı ve 2/0 dan takımını galibiyete döndürdü.

Beşiktaş ligde rakibi kim olursa olsun, skor ne olursa olsun, rakibin ön tarafında oyunu oynamalı, skor korumaya geçerse işi her zaman zora girer. Şampiyon takımın hocası Sergen Hoca maç içerisinde, fazla fazla taktik değiştirmek zorunda kaldı. Yaptığı en doğru taktik Atiba’yı stopere çekmesiydi. Bu takımın oyun kurulumu, Souza ve Pjanic ile başlar.

Ersun Yanal “ben futbolu ormana benzetiyorum, Ağaçlara odaklanmalıyız orman içine odaklanmalıyız” dedi. Hocam siz de biraz ikinci yarı maça odaklansaydınız bu mağlubiyeti yaşamazdınız. Bu kadar sakatlık maç içerisinde değişen o kadar taktiğe rağmen Beşiktaş’ın oyunu çevirmesi takdire şayan bir olay.

Büyük takımlar bu üst üste gelen sakatlık olayları ile ilgili derin araştırmalar yapmalı. İdman yüklemesi mi, zemin bozukluğu mu bunlar araştırılmalı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum