Huzur için kadro dışı

Galatasaray bu sezon köklü bir değişime girdi. Transfer yapılanması değişiklik gösterdi. Kiralık aldığı oyunculardan başı çok ağrıyan Sarı-Kırmızılı ekip, genç oyuncuları bonservisleri ile alarak yeni bir yapılanma başlattı.

Çok kötü geçen PSV Eindhoven maçlarından sonra, perşembe akşamı gelen tur takım içerisinde biraz özgüven sağladı.

Galatasaray taraftarı takımlarının son durumundan memnun değiller. Futbolda dünün olmadığı ve sürekli en iyi olma zorunluluğunun varlığı yadsınamaz. Fatih Terim, ligin ilk maçına, Başkan Burak Elmas’ın satış listesine koyduğu Feghouli ile oyuna başlayarak, düşüncelerin uyuşmadığının mesajını verdi. Diğer istenmeyen oyuncu Falcao ise kulübede hocanın yanında görev bekledi.

Gzt Giresunspor oyuna ön bölgede müthiş baskı yaparak başladı. Taylan ve Berkan’ın oyun kurmasını engelleyip, defans da bireysel hatalar yapan Luyindama ve Marcao üzerine hızlı oyuncusu Balde ile pres yaparak tehlike yaratmaya başladı. Hızlı ataklarla rakip kaleye gitse de istediği tehlikeli pozisyonları yakalayamadı. Taylan yoğun presten anlık kurtulmasıyla, Feghouli‘yi pozisyona soktu ve Diagne en rahat golünü kaydetti.

Kazanılan penaltıda ise Senegalli bu sefer penaltıyı eski takım arkadaşı Okan’a nişanladı. Golden sonra ön bölgede presi bu sefer Sarı-Kırmızılı ekip yapmaya başladı ve Diagne çabukluğunu kullanarak takımına hem penaltı kazandırdı, hem de rakibini eksik bıraktırdı. Verilen kırmızı kart ise bu sene hakemlerin yine çok konuşulacağının habercisi gibi oldu.

Diagne hafta içi attığı tweet de taraftara ve teknik ekibe bana güvenin sevgi verin, ben sizi mutlu edeceğim dedi ve 1 gol ve 1 penaltı ile öne çıktı. Galatasaray tarihinin bir çok ismini geride bırakan Senegalli, dönemin unutulmaz golcülerinden olan Kubilay Türkyılmaz’ın gol rekorunu 43 maçta kırmayı başardı.

İkinci yarı oyunu rölantiye alıp skor avantajı elinde olan ,Galatasaray lige 3 puan ile başladı.
Başladı ama içerdeki bazı sorunlarda kendini gösterdi. Yönetimin istemediği Babel, Feghouli , Falcao bu maçta süre aldı. Marcao ortada hiç bir hareket yokken takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldırdı, kafa attı, yumruk salladı. Bu Marcao’nun ilk hareketi değildi. Daha öncede böyle bir olayı oldu. ama otoriter Fatih hoca bu konunun üstünü çok güzel kapamıştı.

Sonuç olarak Galatasaray Giresun deplasmanından mutlu döndü ama, sezon boyu neler ile karşılaşacak şimdiden merak konusu oldu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum