İnanan kazandı

Beşiktaş topu rakibine verdiği zaman ligin en tehlikeli takımı olabiliyor. Bunu Trabzonspor, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında gösterdi.  

Avrupa ve ligin başında alınan kötü sonuçlar, kısıtlı kadro, hastalık ve sakatlıklarla boğuşan bir takım ile önünde oynayacağı Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarından zaferle dönen hoca takdire şayan bir iş çıkardı. 

‘Genç oyuncu oynatmıyorsun, Beşiktaş’ın efsanesi olduğundan dolayı o göreve getirildin başka numaran yok, yaptığın transferler ortada’ eleştirilerinin yanı sıra alınan her mağlubiyet sonrasında başkanın açıklamalarında eski teknik direktörünü övmesi,  Sergen Yalçın’ın sınavını daha da zor hale getiren unsurlardı. Ancak Sergen Hoca, bunlara kulak asmayarak oyuncuları ile iyi bir hava bularak camiasına beklenen zaferleri getirdi.  Aynı Sergen Hoca iki maç üst üste kaybederse, başkan ve yönetim kendisini yine istifaya davet eder mi asıl merak ettiğim bu... 

Ayrıca maç sonu hakem ile ilgili sert konuşan Sergen Yalçın, VAR yardımı olsa bile maçları sorunsuz bitirebilen hakem göremediğimizi bir anlık unutmuş olmalı.  

Fenerbahçe cephesine gelirsek... Kağıt üstünde ligin en kaliteli, en derin kadrosuna sahip olan takım Fenerbahçe. Ama 10 hafta olmasına rağmen Gençlerbirliği maçı dışında ne oynadığını bilen yok. Kadronuz çok derin olabilir, değişimlerde yapabilirsiniz ama kritik noktalardaki değişimler size pahalıya patlayabilir. Stoperde ve sol bekte takıma daha uyumlu Serdar ve Caner ile başlayabilirdi.  

Sosa güçlü ve kendisine baskı yapan orta sahalara karşı bocalıyor, hoca burada rakibine iyi çalışsa bunu çözebilirdi. Forvet oyuncusu için gol atmak önemlidir,  siz gol atan forvetinizi oyundan alıyorsunuz. Madem sistem değişikliği yapacaksınız o zaman sorumluluk alıp çift forvete döneceksiniz. 

Bu kadro her türlü sistemi oynar ama Bulut’un, Sosa’ya verdiği dokunulmazlık ve stoperleri değiştirme isteği  takımı baltalıyor. 

Yönetim uzun zamandır sessiz ve açıklama yaptığında sadece ekonomik başarılardan bahsediyor. Taraftar artık sportif başarıya kilitlenmiş durumda. İşin garibi Avrupa’da başarılı olan basketbol takımı son iki sezondur yoklara oynuyor. 

2020 yılında Kadıköy’deki bütün serilerini kaybeden Fenerbahçe yönetimi, bu olayları hakemlere ya da  kehanete bağlamaz umarım. Çünkü elinde övüneceği sadece  6-0 kazandığı farklı galibiyet kaldı... 

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum