‘İsmail’ler şimdi iyi ya sonra?

Skor-sonuç amaçlı yaşadığımız için dakikalar içinde bir insanı yüceltebilme, bir dakika içinde de yerin dibine sokabilme özelliğimiz var.

Geçmişini, gelecekteki planlarını, yaptıklarını, yapacaklarını önemsemiyoruz, anlık skor iyi ise o kişiden daha iyisi yok. Hele bir de ülkemize gelmiş başarısız olmuş ise eyvah! Takımına en erken şampiyonlukları getirse de, çok başarılı olsa da hemen bir kulp buluruz. ‘Oyuncuları iyi, hoca kenarda oturuyor’ söylemleri yankılanır.

Misafir hoca Valerien Ismael’den başlarsak... Misafir diyorum, başarılı olsa bile kendisinin kalacağı vakit çok uzun olmayacaktır. Bu ülke, ne başarılı insanları tek bir yanlışta sildi biliyoruz.

Çiçeği burnunda Valerien Ismael hoca, takımın eski maçlarını seyretmiş olmalı ki, sistemine uymayan, yeteneğini geliştirmeyen Oğuzhan’ı kadroya dahil bile etmedi. Büyük olasılık yeni sezonda takımda olmayacaktır. Nevzat Demir Tesisleri’ne sistem kurup, öğrencilerinin eksiklerini çıkartıp, onlara bunu anlatması, saha kenarındaki hırsı Beşiktaş taraftarının istediği tam stil olarak göze çarpıyor. Kötü yanı ise hemen bizim adete alışıp ikinci maçında hakeme itirazdan dolayı sarı kart görmesi. Kartal’ın önünde bir başkanlık seçimi var ne olur bilinmez ama Fransız hoca ben başkanın kim olduğuna bakmadan işime ciddiyet ile devam ederim diyerek, bize unuttuğumuz profesyonelliği gösterdi.

Fenerbahçeli Arap İsmail ise, zor zamanda göreve geldi. Fenerbahçe’nin üç kulvarda yarıştığı bir ortam var iken şuan sadece elinde lig ikinciliği kaldı. İsmail hoca, Ali başkanın Samandıra’da istediği, karşılıklı saygı-sevgi, takım olma ruhunu getirdi. Karşılıklı konuşmalar, saygı, yardımlaşma olunca galibiyetler de gelmeye başladı. Ama büyük başarı olarak bakarsak yanılmış oluruz. Türkiye Kupası ve Avrupa hayali İsmail hoca zamanında kaybedildi.

Büyük olasılık yeni sezonda Fenerbahçe kural haline getirdiği, teknik direktör değişimini yaşayacak, en az 5 futbolcu transferi yapıp sezona başlayacak. Hani nerede kaldı her zaman söylenen sürdürülebilirlik.

Sergen Yalçın büyük sıkıntılara rağmen iki kupa kazandı, gönderildi. Öz kaynak projesi ile getirilen Önder hoca baskılara dayanamadı sözde bırakmak zorunda kaldı. An itibari ile Abdullah Avcı üst üste iki beraberlik alınca sosyal medyada çatırdamalar başladı.

Skor amaçlı gelişen olaylara istediğimiz gibi bakmayıp olayı büyük pencereye taşırır isek çözümde işimiz daha da kolaylaşabilir. Sonuç olarak skoru iyi alan takımlarımız, teknik direktörlerimiz bugünlerde zirvede yarın ne olacaklarını bilen var mı?

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum