İstediğini aldı

Fenerbahçe top rakipteyken çok dinamik bir takım, ligde üst üste  4 maç ve kupada kazandığı Kasımpaşa maçları da bunu gösterdi. 

Ancak topa sahip olduğunda dinamik oyuncular yorgun bir hale dönüşüyor ve rakibin tehlikeli alanına gidişlerde duraksamalar oluyor.  Bu da orta saha ve kanat oyuncularının adam eksiltme özelliğinin az olmasından kaynaklanıyor. 

Valencia kenarda ya da sakat iken bu olay daha da belirgin bir hal alıyor. 

Ankaragücü karşısına da mutlak galibiyet kadrosu ile çıkan Sarı-Lacivertliler ilk 45 dakika topa daha çok sahip olarak son 4 maçındaki yorgun halinden uzak bir görüntü çizer gibiydi. 

İlk 15 dakikada istediği pozisyonları bulan Ankaragücü olsa da, Thiman’ın attığı golde kaleci hatası, ikinci golde Samatta’nın ikili mücadeleden güçlü çıkmasıyla rahat ve istediği oyunu sahaya sürdü. 

Pelkas’ın gününde olmaması oyunun erken kopmasını engeller gibiydi. 

İlk 45 dakikada tempo yüksek olmasa da Fenerbahçe istediğini almıştı. 

İkinci yarı skor üstünlüğü ile oyunu kontrol eden Sari-Lacivertliler renktaşına pozisyonlar verse de tecrübesi ile oyunu kontrol etti. 

Thiam, Valencia ve Samatta’nın rakip sahadaki presi ile kaynaklanan hatadan dolayı gelen gol son zamanlarda görülmeyen Kadıköy şovunu gösterdi. 

Sağ bekte Sangare’nin formu Gökhan Gönül’ü unuttursa da, Novak’ın Trabzonspor’daki formunu yakalayamaması biraz düşünceli bir durum olsa da, son zamanlarda beklenen istekli oyunu, zorlu fikstürde gelmesi Erol hocayı biraz rahatlattı. 

Yılın transferi Özil’in sezon bitmeden gelmesi ,Macar stoperin yerinde transferi Sarı-Lacivertlilerin bu sene şampiyonluğunu ne kadar çok istediğini gösterdi 

Sezon başından itibaren yayıncı kuruluş ile yaşanılan problem geçen hafta maç öncesi sadece yaşanılan konu ile ilgili açıklamalar bu maç öncesi hiçbir açıklama yapılmaması sorunun büyüklüğünü ve düzelmeyeceğini gösterir gibiydi. 

Üç günde oynanan zorlu maç fikstüründen istediği sonuçlar ile ayrılan Fenerbahçe zorlu Sivas deplasmanına büyük moralle gidecek. 

Kazanılan 4 maçta rakiplerine üstünlük kuramayıp oynamadan kazanan Fenerbahçe bu maçta sahanın her yerinde basarak net bir galibiyet almış oldu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.