Jesus ipleri elinden kaçırıyor

Oynattığı futbol kazandığı galibiyetler dışında, saha içerisindeki otoriterliği, takımı üstündeki etkisi, disiplini, kaybedilen maç sonrası dahi hakemler hakkında konuşmaması, takımının eksik yönlerini anlatmasını futbol severler zevkle dinlerdi.

Dünya Kupası sonrası Brezilya ve Portekiz’in milli takımlarının hocasız kalmaları biraz da olsa Jorge Jesus’da kafa karışıklıklarına neden oldu gibi. 45 günlük ara dönüşü Trabzonspor maçında silik bir futbol, derbide seyircisi önünde kaybedilen maç ve zor kazanılan bir Gaziantepspor deplasmanı. Önemli öğretmenimiz bize çalışmayı ama birlikte çalışmayı, kolektif gayret içinde geliştirmeyi, en önemlisi dayanışmayı gösterdi. Ancak bu başarılı öğretmen bütün takım çalışmasını bir kenara itip bir gün önce takıma katılan oyuncuyu sahaya sürdü. Sakatlığı vardır belki bilinmez ama çıkan haberlerde sezon boyunca vazgeçemediği stoperini kadro dışı bıraktı kurt hoca. Aldığı sürede üstüne koyarak ilerleyen Zajc kadroda yok. Valencia zoraki oynatılıyor, Arda gelişemedi gitti. Gözle görünür olan şey Jesus’un formsuzluğu ancak en büyük tehlike başlarda bulup sonra kaybetmeye başladığı takım davranışı.

'AHMET'LER NEDEN SESSİZ?

Ahmet Ağaoğlu ve Ahmet Nur Çebi takımları şampiyon olduğu sezonlarda güvenlik kamerasını görse dahi açıklamalar yapan başkanlardı. Bazen bir hafta içerisinde 2-3 açıklama birden yaparlardı. Hakemler hakkında, rakipler hakkında, TFF hakkında... Sezonun ilk yarısı bitti iki başkan da suskun. Abdullah Avcı içerde köstebek var diyor, başkan sessiz. Hakem hataları bu sezon daha ön planda Ağaoğlu sessiz. VAR kayıtları açıklandı, talep gelmedi. Weghorst bağıra bağıra gitti, Ahmet Nur Çebi ortalıkta yok. Takımın oynayacağı maçlar öncesi ‘hakem rakip takımın başkanının şirketinde çalışıyor mu’ diye araştırmalar yapan başkan, takımı aleyhinde bariz hatalar olmasına rağmen suskun. İki başkan da acaba sezon boyu sessiz kalıp TFF başkanlığı için birilerine göz mü kırpıyor? Nasılsa başkanlık, iş insanından bir başka iş insanına geçişle olduğu için bir sorun yok.

SADECE NECATİ ATEŞ Mİ?

Necati Ateş hafta sonu programda Gaziantep FK stoperi Ertuğrul için söylemleri ile Fenerbahçe’den tepki aldı. Bu tepki Necati Ateş’in devlet kanalında olmasından mı kaynaklı? Buradaki amaç performans eleştirisi mi yoksa kazanılan galibiyete gölge düşürmek mi? Ancak bu yaşanmış olayın ilki değil. Geçen sezon da Ayhan vardı, başka bir yerde Mehmet vardı. bu dil devam eder durur. Buradaki asıl amaç camialara kendini göstermek ve görevler alabilmek. Neyse ki bu konuda gündemden düştü. Yeni konumuz futbol alimlerimizin bi’ haber olduğu Cruyff denen Hollandalı teknik direktörü bulmak.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum