Jesus ligi hafife mi alıyor?

Perşembe akşamı başlayan fıkra salı günü akşam saatlerinde çözülebildi. Ofsayt mı, değil mi, çizgi düz mü, yan mı, kırmızı kramponlu oyuncuya göre mi, kale çizgisine basan oyuncuya göre mi, sana göre mi, bana göre mi… Olayın çözümü için ne beklendi? Umre ya da yurt dışında olduğu söylenen Sayın Büyükekşi’nin gelişi! Açıklama; önemli hakem hatası yapılmıştır. Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları ortadan kaldırmak için VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilip, o hakemler kızağa çekilmiştir denildi. Teknolojinin bu kadar üst düzey kullanıldığı bir ortamda, beş gün beklemek düşünülecek en önemli konumuz olmalı. Sonuç olarak anlayana ,anlayabilene, çözülene, çözebilene yeni terim bulundu: Ofsaytımsı…

Kaos ortamında futbol ortamına dönüş yaparsak, Jesus “sıradaki yerlerine bakmayın Antalyaspor kaliteli oyunculardan kurulu ön alanı ( forvetleri) iyi olan oyunculardan kurulu bir takım,dikkat etmeliyiz.” ifadeleri ile maçı özetlemişti. Maç mücadelesi ve durağanı bol bir şekilde başladı. King’in kendi çabası ile kazandığı top direkten döndü. Dönüşünde Osayi tarafından gönderilen ortaya Serdar Szalai izleyince Haji Wright yaptığı en kolay işi yaptı. Nuri Şahin, Abdullah Avcı taktiği ile Osayi ve Serdar’ın olduğu bölgeden hücumlarını yönlendirince etkili bir ilk yarı oynadı. Jesus Trabzon maçı sonrası yarayan kanayı iyileştirmemesi de oyun planından ödün vermeyeceğini gösterdi. Ancak bu riskli oyun Fenerbahçe için böyle maçlarda büyük handikap.

Vites yükselttiği zaman rakibine karşı etkili olan Sarı-Lacivertliler 45 dakikada iki kere gösterdi, direkleri geçemedi. Ancak Dünya kupası arasında oyunu kurmada büyük düşüşe geçen Jesus ekibi yine isteksiz bir ilk yarı oynadı.

Ligin en çok atan takımı, King ve biraz da Ferdi bindirmeleri dışında gol yollarında rakip defansına karşı etkisiz kaldı. Rossi, Hatay maçına nazaran etkisiz, Crespo aklı ise yaklaşan transfer düşüncesiydi.

Lincoln-Emre değişikliği oyunu kenarlara itince direkleri geçemeyen King’e atmaya devam eden Batsman dur dedi. Emre merkeze, King kanada geçince, ikinci yarı değişen oyun sistemi,5 dakikada iki gol birden getirdi. Geri dönüş sonrası topun kendisinde kalmasını amaçlayan Portekizli hoca oyuna Zajc ve İrfan müdahalesi yaptı. Etkisiz ve ceza sınırında bulunan Crespo’yu kenara aldı. Antalyaspor istekli başladığı oyunu tutamayarak son haftalardaki düşüşe dur diyemedi. İkinci yarı ayarlarına dönen Fenerbahçe oyunu istediği gibi yönlendirerek zorda olsa derbi öncesi hata yapmadı.

Sonuç olarak ilk yarı mağlubiyeti Jesus’a, ikinci yarı galibiyeti Jesus’a yazmış oldu. Not olarak 2021 Ağustos ayında alınan zemini elverişli olmayan hiç bir statta maç oynatmama kararı sadece bir kereye mahsus uygulandı. Erman Toroğlu hocanın dediği gibi bu sahalarda top oynanmaz ama iyi kıvırcık yetiştirilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum