Kadıköy’de bir ışık

Taraftarının isteği; Takımının kazanacağı kupaların yanı sıra sahada oynayacağı sistem oyunu, mücadele ve sonuna kadar savaşan bir oyuncu tablosu... 

Emre Belezoğlu göreve geldikden sonra açıklamalarında takım içerisinde değişim olacağanı belirtmişti. 

Gaziantep FK karşısında bu radikal değişim görüldü. Orta saha ağırlıklı, becerisi daha yüksek olan oyuncuların bir arada olacağı santroforsuz bir kadro ile oyuna başladı. 

Sakatlık dışında, bu sezon Gustavo ilk defa 11 de yer almadı. 

Hocanın yaptığı kadro değişimi takıma olumlu yansıdı, 32 hafta boyunca genelde ilk yarılarda isabetli şut dahi bulamayıp bu yarıları, çöpe atan takım, ilk 20 dk da 4 isabetli şut buldu ve rakibinede şut imkanı dahi vermedi. 

Szalai ve Sosa oyun kurması, İrfan Can, Mert Hakan paslaşmaları ile kapanan Gaziantep defansını açmaya çalışan Sarı Lacivertliler Valencia ve Serdar Aziz ile eline geçen fırsatları kaçırdı. 

Sahada eksik olan tek şey belkide sezon başından belli olmayan santrafor eksikliğiydi. Sahada topa sahip olmayı çok seven oyuncuların becerileri ile, sezonun en iyi oyununu sahaya yansıttı. 

İlk yarının sonlarına doğru rakibin hızlı çıkışları bununla gelen kornerden gelen topla kazanılan gol, Mete Kalkavan tarafından iptali hatalı bir karardı sanki. 

İkinci yarıya aynı istek ve arzu ile başlayıp oyunu Gaziantep sahasına yıkan Sosa ve Ozan ile uzaktan şut denemeleri, Ozan asisti ile Mert Hakan’ın güzel ayak içi vuruşu ile gol oldu. 

Kazanılan serbest vuruşda, barajda yerde yatan Pelkas’ı kaldıran Altay kurtardığı topu, tutamayınca kritik bir hata yapmış oldu. 

Oyun disiplininden kopmayarak yediği gole Valencia ile erken cevap verdi.Bu golle Ekvatorlu takımının en fazla gol atan oyucusu olmanın yanında talihsiz bir sakatlık yaşadı. 

Son dakikalar’da alışılmış hale gelen defans hataları ile gelen pozisyonlar kabus gibiydi. 

Sinan Gümüş ile gelen gol tabelayı güzel oyunun kapanışı oldu. 

Ligin en derin  kadrosuna sahip olan takımından arzulu istekli coşkulu bir oyun bekleyen taraftarlar, tam istekleri olmasa da, ışığı sanki biraz gördüler gibi. 

Sumudica sonrası biraz düşüş yaşayan Gaziantep FK oynadığı maçlara nazaran bu maçta biraz etkisiz gözüktü. Maxim gol dışında oyuna hükmedemedi, Kenan ve Dicko’da istenilen performansı yakalayamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 

Sezon boyunca oynanan futbol bu olsaydı, Sarı Lacivertliler için şampiyonluk konuşulması daha ciddi olurdu,kalan haftalarda tek hedef ligi 2 bitirmesi... 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.