Kadıköy’de yeni seri

Medipol Başakşehir karşısında 4-1, Kasımpaşa karşısında alınan 3-0’lık galibiyetler Fenerbahçe için işlerin yola girdiğini gösterse de, zirvede oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçı Erol Bulut ve takımı için büyük bir test sınavı olacaktı. 

Alanya son haftalarda istikrarsız bir görüntü çizse de Fenerbahçe’ye ters gelen bir oyun yapısı var. İç saha sıkıntısı ve sıkıştığı zaman yapılan boş ortaların yanı sıra, rakip yarı alana yapılan dolduruşlar kim olursa olsun Sarı-Lacivertliler için kontratak sorununu ortaya çıkartıyor. Bu durum Fenerbahçe için her daim büyük sıkıntı oluyor. Bu da bazen Altay’ın kritik kurtarışı ya da golle sonuçlanabiliyor. Erken gelen orta şut karışımı gol, test sınavı için çıktığı rakibi önünde Fenerbahçe’nin daha rahat bir oyun oynamasına sebep oldu. Erol Bulut’un öğrencileri istediği pozisyonları yakalasa da biraz ciddiyetsiz davranışlar ilk yarıda rahatlatacak bir sonucu doğurmadı. Son haftaların formda ismi Mame Thiam ve Ozan Tufan ile yakalanan pozisyonlardan biri golle sonuçlansa Sarı-Lacivertlilerin maçı erken bitirmesi içten bile değildi. Altay’ın ilk yarının sonunda kurtardığı pozisyon gol olsa, kırılgan bir takım olan Fenerbahçe’yi ikinci yarıda çok daha kötü bir senaryo bekliyor olacaktı. 

İkinci yarıda Erol Bulut, aynı oyunu devam ettirip rakibinin gücünü bilip, sistemini ona göre devam ettirse de, Valencia’nın penaltıdaki laubali hareketleri olsa da hazırlanışı ve son vuruşu çok güzel olan Pelkas golü ile rahatlayan Fenerbahçe’nin rahatlaması uzun sürmedi. Sarı-Lacivertliler, tartışmalı bir pozisyonla penaltıdan kalesinde golü gördü. ancak ardından verilen reaksiyon Fenerbahçe’nin maçın içinde olduğunu ve bu maçı ne kadar istediğini gösterir gibiydi. Ligin en çok şut atan takımı olan Alanyaspor’a istediği ortamı sağlatmayarak Fenerbahçe, uzun zaman sonra taraftarının istediği oyunu gösterdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.