Kartal efsanesi ile güzel

Siyah-Beyazlılar ligin en dominant futbolunu oynayan takımların başında geliyor ve ligin en çok pas yapan ve en çok topa sahip olan iki takımından biri haline geldi. 

Sergen Yalçın, kazanan Denizlispor kadrosunu bozarak öne tarafa Atiba’yı atarak Necip ve Josef’i sahaya sürerek dirençli bir orta saha kurgusu ile başladı. 

Beşiktaş bu üçlü orta saha ile çıktığı Aktaş Hatayspor maçında yaratıcılık sorunu yaşadı. Çok sert katı bir savunma, oyuna şekil verme ve hücuma geçişlerde sorun yaratacak bir anlayış. İlk yarıda bu anlayış gözle görülür gibiydi,  

Ghezzal’ın ara pasları dışında,merkezden organize çıktığı bir atak göremedik bundada merkez üç oyuncunun adam eksiltmelerine uzak bir anlayıştan uzak olmasıydı. 

Ghezzal’ın ara pasları Atiba dışında,larin yada Aboubakar ile buluşsa daha tehlikeli olabilirdi. 

Merkezdeki oyuncuların kesici özelliklerinden dolayı,oyunu kanatlara yayıp yapılacak ortalar ile pozisyona dayalı bir sistemi düşünen Sergen Hoca, N’Sakala ortası, Aboubakar kafası dışında bunu sağlayamadı. 

İkinci yarı Necip-Mensah değişikliği Siyah-Beyazlıların oyunda hareketlenmesini gösterdi. Forvet arkası Atiba ile yer değişen Mensah’ın içe doğru kat etmesi rahat bir ilk yarı geçiren Malatyaspor defansını 10 dk da yordu.Abubakar’ın akıl dolu asistine Atiba gol vuruşunu biraz geciktirse de,topu güzel yere bırakarak, Siyah-Beyazlıları rahatlatan golü attı. 

Atiba bu sezon attığı 2 deplasman golünün asistini Vincent Aboubakar yaparak golcülüğü yanı sıra sıkışan oyunu asistleri ile çözmüş oldu. 

Gol sonrası oyunu rölantiye alıp, sahaya hakim olan Beşiktaş, Gökhan Töre, Mensah ile pozisyonlar bulsada tek atıp, istediği üç puanı, zor geçen deplasmandan almış oldu. 

Malatyaspor Hamza Hamzaoğlu zamanında oynadığı tempolu (Umut -Tetteh-Adem Büyük-Kubilay) dörtlüsündeki oyun anlayışını Gençlerbirliği maçında başlayan Tetteh arkası 9 bloklu defans anlayışının bir tık ötesinde Adem Tetteh ile başlayarak yemeden kontra ile atarım düşüncesi tutmadı. 

Son zamanlarda eleştirilen sahalarımıza nazaran Malatyaspor zemini ufak sıkıntılar dışında gayet güzeldi. Diğer sahalarımızıda bakım yaparak eski hallerine kavuşturabiliriz önem vermek gerekli. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.