Kartal kendini buldu

En zorlu dönemeçte sakatlıkların bu kadar  olması şansızlık ve çaresizlik olarak görünebilir. 

Büyük takımlar , böyle durumlarda tarihinde bir çok kez yaşadığı krizleri doğru seçenekle  üretip bulmak içindir. 

Lige siyah bir başlangıç yapıp,son 9 haftaya kadar bembeyaz bir görünüm çizen kara kartal,3 haftadır simsiyah olmasada,gri görüntü vermeye başladı. 

Rakip Kayserispor’un ligde attığı golden daha fazlasını atan Abubakar ve Larin dışında birçok eksiği olan lider,içinde bulunduğu stresten kurtulmak için dönüm maçını oynadı. Ankaragücü maçı gibi ilk atak penaltı ile başladı,Beşiktaş için bu sefer usta isim Ghezall, Nkoudou ’nun yaptığını yapmadı. (Cezayirli kariyerindeki ilk penaltı golünü atmış oldu) 

Şok gole akabinde cevap veren sarı kırmızılı ekip kolay teslim olmayacağını gösterdi. 

En çok tartışılan Lajic-Nkoudou işbirliği ile lider tekrar öne geçti. 13 dk da atılan  3 gol iki takımında ilk şutları gol oldu. Lajic’de nihayet hareketlenmeler başlamış, eski formu olmasada maç içerisinde ara pasları yaptı, şut attı tam olmasada bir 10 numara olarak görevini yaptı ilk yarıda maçı herkesden fazla isteyen tek oyuncu Cezayirliydi,sahanın heryerinde göründü sağda,solda,önde,arkada,pozisyon başlangıçlarının başındaydı. Kartal son maçlarına, nazaran bazı bölümlerde,topu Kayserispor’a verip baskı yaparak kaptığı toplarla tehlikeli olmaya çalıştı.Eski alışılmış oyununu yansıtmaya çalıştı. 

Temponun hiç düşmediği ilk yarıda sarı kırmızılı ekip orta sahada basit hatalardan dolayı rakip kalede gözükmedi.Ersin yediği gol dışında yere yatmadı. İkinci yarıda hırslı oyununu devam ettiren lider rakip sahada  istediği boş alanlarıda buldu. 

Töre ile pozisyonlar  bulsada imdada yine takımın incisi Ghezall’ın alda at dercesine asistine Fransız geri çevirmedi. Oda kariyerinde ilk kez bir maçta iki gol atmış oldu. 

Düşme hattında olan ligin en az gol atan takımı olan Kayserispor ikinci yarı sahada hiç gözükmedi. Son haftalara girilirken bu kötü oyunu oynatan, aynı renkdeki takımla şampiyonluğa ulaşan Hamza Hamzaoğlu gönderilmez, yada istifa etmez ise takımı ile beraber küme düşmesi içten bile olmayacaktır. 

Forvetsiz , takımın en iyi orta saha oyuncusundan yoksun olan Kartal, dün akşam oynadığı oyunla ayarlarına geri döndü. Rahmetli Vedat Okyar’ın “ Sergen Orta sahaya sandalye atıp otursa yine yararlı olur.” Sergen hoca 3 maç aradan sonra tüm olumsuzluklara rağmen kritik bir galibiyet alarak tekrar kupaya doğru koşmaya başladı. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum