Kartal sonunu getiremedi

Beşiktaş, dört büyük takım içinde kadro derinliğine bakıldığında an itibari ile rakiplerinin gerisinde. Birçok oyuncusu ile yollarını ayırdı. Geçen sezona göre ilk 11’in 7 oyuncusu yeni. Oyuna da geçen haftaya göre, defans hattında Saiss yanına Emrecan ile, orta alanda Kartal Kayra yerine Berkay, eleştirilen Muleka yerine N’Koudou ile başladı Fransız hoca.

Teknik direktörlük yaptığı bütün takımları da aynı sistemini oturtmaya çalışan Farioli, al-pas yap, çizgi üstünde pas yapma sistemi, baskı sonrası korner, N’Koudou golü ile sonuçlandı. Yürüye yürüye ceza yayı içine giren Salih Uçan, Ghezzal’in asistini çok şık bitirerek oyuna hırslı başlayan takımını rahatlattı. N’Koudou ve Ghezzal yakalanan bütün pozisyonlar ve gollerin içinde rol aldılar.

Alanyaspor ise oyundan kopuk bir halde, oyun 0-3 olduktan sonra toparlanmaya çalıştı. Beşiktaş ise hırslı,presli bir oyun başlangıcı yaptı. Siyah-Beyazlıların hırsı o kadar netti ki, lehine 3 gol, aleyhine 3 sarı bir kırmızı kart olarak dönüş yaptı. İlk yarıda Beşiktaş için sahanın en iyileri, Salih Uçan, Ghezzal, N’Koudou oldu. Emrecan ilk maçının heyecanlandığından dolayı belki de amatörce iki kart görüp takımını eksik bıraktı.

Taktiksel hocaların Fransız olanı ikinci yarıya, ilk yarının en iyi 3 oyuncusunu çıkararak, diğer İtalyan hoca ise 60. dakika oyuna 4 oyuncu değişikliği ile müdahale etti. Rakibine göre fazla olmasına rağmen Akdeniz ekibi oyunun kontrolünü eline alamıyor bunun en büyük nedeni Efecan’ın sahada olmamasıydı.
Saiss çizgiden çıkardı bir dakika sonra kendi kalesine gol atarak, aynı anda mutlu ve üzüntülü anı yaşamış oldu. Her ne olursa olsun, büyük takım bir yarıyı kendi sahasında geçiremez. Hele ki defansınız bu kadar kötü ise.

Bu maç sonucu lig başlamasına kısa süre kala sistemini gelen tepkiler üzerine değiştiren Fransız hocaya yazılması içten bile değil. Ghezzal dışında oyuna ağırlığını koyabilecek saha içi lidere, Saiss ile uyum sağlayacak olan bir stoper bulursa lig maratonu kartal için daha verimli bir hal alabilir.

Son olarak bir konuya da değinmek lazım. Hafta içi Konyaspor’un sahası, bugün Alanyaspor’un sahasının bakımsızlığı düşünülecek olan bir konu olmalı. Bu saha bakımlarına hiç bakılmadı mı?

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum