Kartal tekten devam ediyor

Ülke içerisinde, takımlarımızın temel sorunlarından biri kolay gol yeme ve atma alışkanlığı. Kapıkule’den çıktığımız zaman sadece elimiz de kolay gol yemek kalıyor. Atmamız da bir o kadar zor. Fatih Karagümrük ve Beşiktaş’ta bu örneğe uyan iki takımımız.

Kartal 33 gol atmış, 30 gol yemiş. Karagümrük 29 gol atmış, 30 gol yemiş. Önder hoca Rize maçın da eksiklerin çok olmasından dolayı, üçlü sistem ile sahadaydı. Dün akşam sakat ve cezalıların iyileşmesi ile alışık olduğu 4’lü savunmaya döndü. Kartal uzun süre sonra, yedek kulübesi bakımdan da güçlüydü.

İki takım da topa daha çok sahip olup, tempolu oynamak isteyen bir yapıdalar. Beşiktaş ilk yarıda topa yüksek yüzde ile sahip olup oyunu istediği gibi yönlendirdi. Fatih Karagümrük, Biglia yokluğunda oyun kurmakta çok zorlandı. Diğer plan olarak Pjanic ve Josef’e baskı yapıp oyunlarını bozmaktı, ilk yarıda bunda da başarılı olamadılar.

Emre ve Borini aşırı derecede pas hatası yapınca, oyunu kanatlara açıp topu Karamoh ile buluşturamadı. Rakibe göre orta saha yumuşak kalınca, Sezonun en verimsiz ilk yarısını oynadı. Bu pas hatalarına Caner’in amatörce hareketi etkilenince aranan gol geldi. Pjanic-Ghezzal pas uyumu, Josef’inde öne çıkması durgun oyunda Siyah-Beyazlıları verimli hake getirdi. Son üç maç üç gol atan Belçikalı forvet sanki eleştirilere golleri ile cevap veriyor.

Teknik direktör Volkan Demirel etkisiz olan orta sahasına Münir ve Vato ile müdahale ettikten sonra ilk isabetli şutunu atmış oldu. Fatih Karagümrük ikinci yarıda topa daha çok sahip olunca ilk yarı aksine daha derli toplu bir oyun oynadı.

Beşiktaş taktik icabımı yoksa yorgunluktan dolayımı bilinmez ama son üç maçtır, öne geçtikten sonra, geri çekilip, kontra ile etkili olmaya çalışıyor. En uçtaki adam Batshuayi, Josef’in yanına gelerek top alıyor. Bu plan Rize deplasmanın da tutmadı, Gaziantep Ve Karagümrük maçında şansı yanında olunca üç puanı cebine koydu.

Bu taktik iki galibiyet getirdi ama diğer maçlar için sıkıntılar yaratabilir.

Kartal 8 maç sonra deplasman da kazanarak kötü serüveni bitirdi.

Beşiktaş, yeni sistemi olan özkaynak projesinde son olarak Emirhan’ı çıkardı. Tehlikeli olan, oyuncunun şimdiden bazı oyuncularla kıyaslanması. Genç oyuncu için bu durum sıkıntılar oluşturabilir. Bizlere ve camiaya düşen övmeyelim, öğütleyelim, geliştirelim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.