Kartal’ın stresi devam ediyor

Kritik haftalara girilirken, dar ve yaş ortalaması yüksek bir kadro ile devam eden Beşiktaş’da bazı oyuncularda yorgunluk belirtileri görülmeye başladı. Sezon boyunca orta sahada Lajic-Mensah- Oğuzhan 3’lüsünün birinden geri dönüş alabilseydi, Kartal son 8 hafta kala şampiyonluk yolunda daha çok kredisi olabilirdi. Bu dönemde rakip kim olursa olsun maçlar çok zor bu da beraberinde baskı ve stresi arttırıyor. İki takımda oyuna kontrollü bir şekilde başlasada, Fajir-Robin Yalçın orta saha ikilisi Atiba - Dorukhan üstünde ağır basınca Sivasspor oyuna biraz daha önde ve diri başladı. Abubakar, Larin top almak için orta sahaya kadar gelmek zorunda kaldılar. Ghezall-Rosier kanadınıda iyi kapatan Sivasspor, Gradel ve Erdoğan ile kanatları daha iyi kullandı. Pas trafiği çok iyi olan Kara Kartal maçın ilk yarısında 3 top çeviremedi, bunda rakibin çok aşırı bir baskısı da yoktu.

Orta saha işlemeyince gol atma planı olan Ghezall duran toptan kesicek ve Vida atacak. İlk yarıdaki oyun bunu gösterdi, diğer maçlarda tempolu ilk yarılarda oyunu rakip sahada oynayan, rakibin kendi sahasından çıkmasına izin vermeyen, takım isabetsiz şutla 45 dakikayı bitirdi. Bu olumsuzluklara Abubakar sakatlanması da eklenince sorun daha da büyüdü. Sivasspor ilk yarıda alanı çok iyi kapatarak, istediği oyunu sahaya yansıttı. Erdoğan ve Gradel pozisyonları cömertçe harcayınca, iki takım da isabetsiz şut atarak soyunma odasına gitti. İkinci yarı oyunda biraz daha derli toplu görünüp lider olduğunu hatırlayan, Beşiktaş ilk isabetli şutunu çekmişti. Rakibin defans bloğunu biraz öne çıkardığını gören Rıza Hoca’dan hemen Kayode hamlesi gelse de top kayıplarının fazlalığı ve kontrollü oyunun devamında pozisyon açısından kısır görüntü gösterdi.

Ghezall’ın çıkana kadar sergilediği vasat oyun, takımının oyunu ile aynı oldu. Sergen Hoca 70’ten sonra Lajic -Töre değişiklikleri ile son kozlarını sahaya sürdü. Bu değişikliklerde istenilen oyunu sahaya yansıtmadı. Pozisyon bulmakda zorlanan Larin eline geçen fırsatıda harcadı. Son dakikalarda Vida Rosier’in hatasını kapatmasa Kartal’ın stresi daha da fazlalaşacaktı. Larin’in tek forvet oynadığı bütün maçlarda etkisi sahadaki herhangi bir nesneden farksız. Lider’in Kasımpaşa maçında başlayan kötü oyunu Sivas’ta da devam etti. Beşiktaş spor kamuoyunun erken soktuğu şampiyonluk havası bütün takımı strese sokmuş. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.