Kazanan ego kaybeden Fenerbahçe

Bir zamanlar Fenerbahçe’yi yendiğin zaman o hafta, hatta aylar boyunca sevinç gösterileri yapardı takımlar. ‘Burası Kadıköy buradan çıkış yok’ sloganı takımın, kulübün her şeyiydi.

Bir gün bir arkadaş girdi kulüpten “içeri” demeyelim yıllarca içerideydi. Büyük bir oy ile rakibi Aziz Yıldırım’a karşı müthiş bir zafer elde etti. Konuşmalarında ‘Siz benim Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimi rüyanızda görseniz anlayamazsınız’ diyerek şaşırtmıştı. Bütün kamuoyu, bizler dahil, ‘işte geleceği düzeltecek karizması olan parası olan başkan bu’ demiştik…

Büyük bir sürpriz beklenirken gerçekten en tatsızı oldu taraftar ve Fenerbahçe’yi seven bütün kişiler için. 5 yıl 0 kupa, sadece 3 derbi galibiyeti, 10 teknik direktör değiştirme yanı sıra 160 futbolcu transferi, Kadıköy serilerini bitirme, Fenerbahçe’yi küçük bir kulüp haline getirme, 33 yıl sonra ezeli rakibine bir sezonda 2 maç kaybetme, 9 yıl sonra ilk defa Nef Stadyumu’nda maç kaybetme… Finans tarafı zaten yerlerde. Ama 5 yıldızı var, bir de ‘vizyonu’ var. Gerçekten Fenerbahçe taraftarı rüyasında kabus görmeye başlasa 3 gün hiç uyanmadan kabus görse bunları göremezdi. Fenerbahçe tarih boyunca hiç bu kadar yalnız ve güçsüz kalmamıştı. 3 Temmuz olayı, otobüsünün kurşunlanması dahil.

Teknik direktörü Türk futbolunu küçük görerek basın açıklaması dahi yapmıyor, maçlar öncesi bu ligin şaibeli olduğundan bahsediyor, çalıştırdığı takımı geldiğinden beri benimsemedi, bazı oyunculara karşı davranışları hep aynı kaldı.

Şimdi Sayın Başkan, 5 yıl boyunca yaptığı gibi rakiplerinin şampiyon olmasını mı seyredecek, vasat transferlere mi yönelecek, elinde var olan olmayan belgelermi açıklayacak, 5 yıldız konusunu tekrar gündememe mi alacak… Yoksa taraftarın isteğini, istifa çağrısını mı dinleyecek? Başkan yönetim ve teknik ekip artık bazı şeyleri dışarıda aramayı bırakıp ve kendi içine bakmaya başlamalı yoksa bu ego Fenerbahçe’yi dibe vuracak.

Hangi sezon şaibeli değil?

Beşiktaş yöneticileri, Fenerbahçe yöneticileri, teknik direktörleri bu ligin hukuksuz ve tescil edilmesi olanaksız olarak açıklamalar yaptılar durdular. Beşiktaş UEFA’ya yazılar yazdı, sonuç Galatasaray kupasını pazar akşamı aldı ve müzesine koydu kayıtlara geçti. Ülkenin futbol patronu TFF de buna onay verdi. Bundan ötesi sanırım yok. Şimdi gözler şampiyon olan başta Erden Timur’un açıklayacağı belgelerde, sonrasında Şenol Güneş’in hukuksuz dediği TFF Genel Kurulu’nda söyleceği sözlerde.

Değişen bir şey olur mu? Büyük harflerle HAYIR… Fenerbahçe, taraftarına tekrar şirin görünme umuduyla transfere saldıracak. Beşiktaş, Talisca aşkı ile yanıp tutuşup Coutinho, James Rodrıguez ikilisinden birini almaya çalışacak. Son şampiyon hedef büyüttü Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedef belirleyecek. Cumhurbaşkanı TFF başına birini atayacak. Hikayemiz de kaldığı yerden devam edecek. Değişen tek şey daha fazla borçlanacağız…

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum