Kendine güvenemedi

Ülke futbolumuzu yerden yere vuran dünyada tek millet bizizdir sanırım. Bazı yorumcuların akıl almaz açıklamaları, Beşiktaş kornerlerini toplasak yine kazanamaz sözleri, sosyal medyada başarılar Ajax tweetleri... Bu perşembe ve diğer zamanlarda da temsilcilerimizin maçlarında da başlarına gelecek. Türk futbolu için tarihi zamanlar içinde bunları yapmak desteklememek!!!

Sergen hoca hep olmayanları konuşuyoruz, olanları konuşmalıyız. Bazı oyuncular bu arenaya ilk defa çıkacaklar. Hayatları boyunca anlatacakları bir hikayeleri olabilir. Başarılı hoca ne demişti ilk maç öncesi, “Avrupa ile seviyelerimiz çok açıldı, biz bu arenada kendi oyunumuzu oynayıp eğlenmek, keyif almak istiyoruz.”

Son oynadığı 8 maçta 35 gol atan takıma karşı defansif yönü daha iyi olan bir takımla sahada yer aldı. N’Sakala stoper Rıdvan sol açıktaydı. Batshuayi direğe takıldı, üstlerine gidersek pozisyon bulabiliriz düşüncesi oldu. Pozisyon sonrası oyuncularımız ayağında topu göremedi. İki pas dahi yapamadı. Orta sahada başlayan atakta Kenan rakibi takip etmeyince çok rahat bir şekilde golü buldular. Almanya alt yapısında yetişmiş, Milli Takımımız’da böyle üst düzey maçları oynayan bir oyuncunun bu kadar amatörce hatalar yapması çok düşündürücü. Kendini göstereceğin yerler buralar olmalı oyuncular için.

Maça iyi başlayan Can Bozdoğan’ın bile dengesini bozdu, orta sahada ezdiği toplarla. Ajax o kadar rahat bir oyun oynadı ki ilk yarıda, 5 dakika içerisinde aynı stilde üç pozisyon denediler. Pozisyonların hepsini ıska geçtiler. Tadic boş kaleye atsa, çok çok sıkıntılı bir ilk yarı kapatmış olurduk.

İkinci yarı biraz kıpırdanma oldu. Topla oynamaya başladık. Batshuayi yine atması gereken bir pozisyonu kaçırdı. Kenan ile attığımız net gol verilmedi. Voleybol dışında herhangi bir sporda bu temasa faul çalınmaz. Aynı hakem Fenerbahçe-Frankfurt maçında da penaltı pozisyonunda tekrarı vermemişti. Bunları görünce kendi hakemlerimizi sanki fazla linç ediyoruz.

Sergen hoca eksik olsak bile mücadele edeceğiz, evet mücadelemizi de ettik. Tek sıkıntımız rakibin çok gol atmasından korkup üstlerine gidemememiz. Sanırım Beşiktaş da artık Oğuzhan Kenan Gökhan gibi mücadele etmeyen oyuncuları bırakıp, Serdar , Can , Berkay, Rıdvan gibi gençleri bu arenaya ısındırmalıyız. Mücadeleleri yeter, hataları olsa bile…

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum