Keyifsiz oyun

Başkan Ali Koç, Jorge Jesus’un bu takımı uzun süredir takip ettiğini, 3-4 transfer istediğini söylemiş, hoca da bunu teyit etmişti. Gelinen nokta istenilenin 3 katı transfer yapıldı, hoca Avrupa ve Süper Lig maçları 3 gün arayla oynandığından dolayı Fenerbahçe’nin geniş bir kadroya ihtiyacı olduğunu anlatıyor. Sağ bekte Osayi harici elinde her mevkii için 3-4 alternatifi bulunuyor. Tecrübeli hoca başarısız sonuçlar ardından savunmasını böyle yapar ise gelen tepkiler çok ağır olur. Ümraniye maçı sonrası başlandı bile.
Sayın başkan dördüncü yılına giriş yaptı, hemen hemen her bölge için A kalite transferler yaptı ama bir türlü eksik olan kaliteli forvet transferine yanaşmadı. Son açıklaması sonrası sosyal medya capslerine maruz kaldı.

İlk maçında tepki çeken Henrique yerine kadro planlamasında düşünülmediği söylenen Lemos, oyun kurma görevi İsmail-Crespo, gelen tepkiler üzerine Arda ve son olarak Serdar Dursun ile oyuna başladı tecrübeli hoca. Slovacko İstanbul’da oynadığı maça nazaran önde baskı, pres ile oyunun içinde kalmaya, top Fenerbahçe’ye geçtiğinde oyun kurmasını önlemek için özellikle Crespo’ya faul yaparak hızlı gelişecek atağı durdurma planını uyguladı.

Rossi, Osayi’nin kanadına geçtikten sonra Sarı-Lacivertliler rakibinin sahasında tehlikeli olmaya başladı. Serdar Dursun ve Rossi ile öne geçme şansını kullanamadı. İlk yarıda geriden oyun kurmada yavaş kalan bir Fenerbahçe vardı sahada. Saha içinde değişik denemeler deneyen Jesus’un oyuncuları oyuna hükmedemedi. Bunda ilk maçın verdiği rehavetten olabilir diye düşünülebilir ama böyle maçları rahatça oynayıp kazanması lazım.

Osayi-Samuel devşirme olarak kaldığı sağ bek de, mücadelesi ile ilk yarının göze çarpan oyuncusuydu. Arda ise topla az buluşmuş olsa da istekli bir 45 dakika çıkardı. Heyecansız, keyifsiz oyun, Serdar’ın uzaktan denemeleri sonucunda golü getirdi. Gole sevinemeden defansının hatası sonucu golü kalesinde gördü. Min-Jae ayrılana kadar Fenerbahçe’nin en sağlam yeri defansıydı, gidince bütün dengeler tamamen değişmiş gözüküyor. Szalai’nin transfer düşüncesi, Peres’in sol bek de vasat görüntü çizmesi, durumu karışık olan Lemos’un savurganlığı…

Dinamo Kiev,Ümraniye ve dün akşam oynanan maçlarda Jorge Jesus ve ekibi iyi sınav veremedi. Daha önceler uyarıları ligin ortasında, 10.hafta biterken alan Fenerbahçe bu sefer çok erken aldı. Bu sorunlar erken çözülür ise başarı sağlanabilir. Suarez, Cavani, Belotti, Sörloth isimleri konuşulurken, tam netleşmiş olmasa da forvet için Batshuayi ismi anılmaya başlandı. Akıllara çok beklenen forvet bu muydu söylemleri geldi. Düşünülen isim Belçikalı ise neden daha önce kamp açılışına getirilmedi. Beşiktaş’ta çok eleştirilen Batshuayi ligi 15 gol ile bitirdi. Geçen sezon Serdar Dursun ile beraber bu kadar fazla gol atan bir oyuncu olsaydı, Fenerbahçe özlenen şampiyonluğu kazanabilirdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum