Kim gelse eleştirmezdik?

Futbol aşkı olan bir toplum kadar, eleştirinin dibine kadar giden bir yapımız var. Emre Belözoğlu ile devam etmeme kararı alan, teknik direktörün en geç Haziran’ın 3. haftası açıklanması beklenen Fenerbahçe rötarlı da olsa hocasına kavuştu.

Vitor Pereira ülkemize gelmeden, eleştiri okları ondan önce, Samandıra Tesisleri’ne geldi. Beş yıl önce Caner ile girdiği diyalog, Türkiye Kupası maçında kahve keyfi yapması, tarihin en iyi kadrosunu şampiyon yapamaması, tazminat alıp gitmesi eleştirileri...Maddi kısıtlamalardan dolayı daha uygun, ligi bilen, Samandıra’nın havasını almış olan, Fenerbahçe’yi isteyen bir hoca ile anlaşmaya varıldı.

Peki Pereira kötü bir hoca mı?

Portekizli hoca, lig tarihinin 30 maç üstü sahaya çıkan teknik direktörleri arasında en yüksek puan ortalamalı 5. isim oldu. 34 maçlık karnesinde 2.18 puan ortalamasına ulaştı. Yıldızlarla dolu bir kadroyu yönetti, ama şansına karşısında tarihin en iyi Beşiktaş’ı ve Mario Gomez’i buldu.

Köprünün altından çok sular geçti. Portekizli hocada da çok şey değişti, artık daha deneyimli. Çin’de bir favoriyi aldı, hem ligi, hem Süper Kupa’yı aldı geldi. Açıklanma tarihi geç kalınmış, eleştiriye açık Pereira Fenerbahçe’yi sonuna kadar yarışın içinde tutacağını gösteren bir teknik adam. Bielsa, Benitez, Favre gibi isimler konuşulur ve beklenirken, 2. Pereira döneminin olması, spor camiası dışında taraftar için de büyük sürpriz oldu. İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası kazanan Luis Aragones bu ülkede eleştirildi. İtalya’yı baştan bir takım haline getiren Mancini’yi kovduk. Beşiktaş’ı 2 sene üst üste şampiyon yapan, Avrupa’da başarı getiren kadroyu hazırlayan Biliç’e ‘Gitsin gitar çalsın’ dedik. Milli Takım’a gençlik ateşini hazırlayan Lucescu’ya ‘İhtiyar’ dedik, ‘Kulübeden çıkamaz’ dedik. Del Bosque’yi ‘Yeniköy Kasabı’ olarak gönderdik.

Futbol A Takımı’nın bütün yetkilerini üzerine alan, teknik direktör ve transfer kararlarını kendi başına veren Ali Koç için sportif anlamda geriye gittiği 3 yılda, bu radikal değişimlerle, üzerinde bulunan stres ile başarı sağlayacak mı? Sezon içerisinde göreceğiz. Bugün Fenerbahçe Bielsa ile anlaşsaydı, kupası olmadığı için eleştirirdik.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum