Koç’un ‘Rus Ruleti’ başlıyor

Ülkemizde kulüp başkanlarının açıklamaları, çoğu siyasi parti başkanlarından daha fazla ses getiriyor kamuoyunda. Taraftarları daha çok olduğu için Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yöneticileri bu konuda ön safları tutuyorlar. ’Başarı durumları tartışılsa da!

Ali Başkan, Trabzonspor şampiyonluğu sonrası oluşan olaylar ve cumartesi günü Divan Kurulu’nda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Dört yıllık görev süresinde Fenerbahçe’de şampiyonluktan uzak, başarısız bir yönetim anlayışı sergilese de son yaptığı açıklamalar, taraftarı ve camia içinde bütünleşmeyi gösterdi. Çoğu taraftar işte beklediğimiz başkan, 6 Mayıs takımın yeni başkanı hayırlı olsun, küllerinden yeniden doğan başkan yorumunda bulundu.

Başkanın açıklamaları doğrudur-yanlıştır, zamanı değildir, geç kalınmıştır hepsi tartışılır. Ancak Ali Koç’un bu sivri açıklamaları takım üzerinde olumsuz etki yaratıyor. İlk yarıda da deplasmanda Trabzonspor maçı sonrası havalimanında yapılan konuşma sonrası iyi giden bir takım oyun anlamında düşmeye başladı. Havalimanı olayının iki kahramanı Pereira görevinden ayrıldı, Mesut kadro dışı bırakıldı. Pazar akşamı Beşiktaş derbisinde ise takım üst üste kazandığı maçların aksine sahada kopuk, temposuz, gergin bir oyun anlayışı ile sahadaydı.

Rus ruleti oynama zamanı gelen Ali Başkan’ın mayıs ayı bitmeden çok önemli kararlar alması gerekiyor. Görünen o ki, İsmail hoca ile devam edilmeyecek, Jorge Jesus ya da başka bir yabancı hoca takımın başına gelecek. Takım büyük olasılıkla Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynayacak ve sezonu erken açması gerekecek. Gelecek hoca kısa zamanda nasıl motive olacak? Gelenek haline gelmiş olan transferler, onların takıma uyumu, olası üç maç üst üste kayıp, Ali Başkan’ın düşüneceği ciddi konular olacaktır. Tek kurşunu kalan başkan bu kurşunu ya kendine sıkacak, ya da Aziz başkan gibi yıllarca Fenerbahçe başkanlığında kalacak.

Günlerdir futbolumuz taraftarın istemediği siyaset olaylarına dalış yaptı. Bu dilde konuşmalar futbolumuza bir şey kazandırmıyor aksine kaybettiriyor. Görmek istediğimiz; derbi sonrası Ghezzal-Altay Bayındır sarılmaları, Valerien İsmael’in bütün futbolcular ile tokalaşması, final kaybeden Guardiola’nın rakibi tebriğidir. Kötülük meşrulaştırlamaz, İyilik meşrulaştırılır.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum