Konya şekeri

Beşiktaş üç büyük kulüp içerisinde, yıpranması en kolay kulüp görünümünde.

Geçen sene iki kupa almış bir takım, daha ilk yarı bitmeden teknik direktörünü kaybetti.

Başarılı hoca gittiğinden sonra hoca konusunda kararsız olan sallantıdaki yönetim, Şimdi de mali kongrede (doğru olan şeffaflaşma)politikası kapsamında camia ile ters düşme aşamasına geldi.
Ahmet Nur Çebi basit yoldan ilerlemek var iken zorlu yolları tercih ediyor.

Futbola dönersek, içinde olduğu kulübüne alışma olayını perçinleyen Önder hoca, kazanmak için oynayan bir Beşiktaş izleyeceğini çıkardığı kadro ile gösterdi.

Orta saha mücadelesi geçen ilk yarıda Ligin renkli takımı Konyaspor topa daha az sahip olup, rakibi karşısında etkili olmaya çalıştı. Diğer maçlarının aksine, rakibin etkili silahlarına karşı önlem alarak, orta sahada oyunu kilitleyen bir yapı ile sahada gözüktü.

Buda iki takım açısından daha çok temaslı bir oyunu da, ortaya çıkardı. Konsantrasyonu yüksek iki takım oyuncuları için, basma ve istem dışı pozisyonlar çok görüldü.

Rosier yokluğunu değerlendirmeye çalışan yeşil beyazlı ekip istediği pozisyonları bulamadı. Ghezall takımı adına daha çok sorumluluk almaya çalıştı. Batsuayi, Oğuzhan yakaladıkları pozisyonları gole çevirebilse ,siyah beyazlılar kazanma isteğini sahaya daha rahat yansıtabilmesi içten bile değildi.
Ev sahibi takım Serdar Gürler’in eksikliğini fazlası ile hissetti.

Ghezall dışında, sahada sorumluluk alan bir oyuncu yok gibiydi. Larin gol bölgesinden uzak, Oğuzhan bir şeyler yapma çabasında ama kalabalık Konya orta sahası arasında kayboldu.

Larin _ Güven, Oğzuhan_ Can değişikliği Beşiktaş’ı daha çok dışarıya itip, şut atma sistemine yönlendirdi.

İlhan Hoca’nın son kozları oyuna müdahalesi yerinde oldu, Sessiz geçen geceye Ahmed Hassan ses verdi.

Bordo mavili ekibin puan kaybettiği haftada rakibine biraz daha yakınlaşmak isteyen Konyaspor bu fırsatı çok iyi değerlendirdi.

Konyaspor bu galibiyet ile şampiyonluk için neden olmasın?

Şampiyonlar liginden elenen, şampiyonluk hayali başka bahara kalan, Beşiktaş için, Ahmet Nur Çebi‘nin mali konuda hep sızlandığı ortamda, futbolcuların sevdiği, taraftarın benimsediği Önder hoca ile yola devam etmesi. Aksi durum mali durumunu iyice bozacaktır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum