Korkusuz oyun

Beşiktaş kazanmakta zorlandığı Başakşehir karşısına ilk defa bu kadar favori çıkıyor. Geçen yılın şampiyonunun aldığı sonuçlar ve Kara Kartal’ın hedefe giderken oynadığı oyun ortada. 

Sergen Hoca, Başakşehir maçını kaybettikten sonra, derbiyi kazansak ne olur açıklaması ile oyuncularının rehavette olamayacağını, rakip kim olursa olsun değişmeyen oyun anlayışı ile sahada olacaklarını maç öncesi söylemişti. 

Son şampiyon bu sezon oynadığı maçlara nazaran biraz daha önde basan, rakibinin boşluklarını arayan bir anlayış ile ilk yarıda sahada gözüktü. Aleksic ile direği geçemeyen, kontratakta Crivelli ile fırsatı kaçıran Başakşehir ilk yarıda kolay teslim olmayacağını gösterdi. Ghezzal -Aboubakar pas hattını iyi kapatsa da unutulan golcü Larin çıktı sahneye, Atiba -Aboubakar karışımından çıkan paslaşmada, şans faktörü de yanında olunca Beşiktaş zor savunmayı aşmış oldu. 

Siyah-Beyazlılar 418 isabetli pas yüzde 73 topla oynama ile 2014-2015 sezonundan bu yana Süper Lig’de en fazla isabetli pas yaptığı ilk yarıyı oynadı. 

İkinci yarı oyun anlayışını değiştiren Beşiktaş rakibinin üstüne gelmesine izin verince kaybedeceği bir şeyi kalmayan Başakşehir, Deniz ile oyunda dengeyi sağlasa da, oyun kontrolünü tekrar eline alan Kartal, Sihirbazı’nın asistinde hafta içi verdiği röportajda hiç gol atamadım ama atarsam kritik bir gole imza atarım diyen Welinton ile tekrar öne geçti. 

Beşiktaş skoru korumaya geçtiği zaman kalesini gole ve pozisyonlara kapatamıyor, maç içerisinde bunu 2 kere yaptı ve golü yedi. 

Gol düellosunda son sözü Brezilya esintisi kontrolle çok güzel bir gol atan Josef söylemiş oldu. Başakşehir bireysel olarak baktığımızda bir çok yıldıza sahip ama bunu takım haline getirememesi en büyük sorun, bunu çözerse ligde tutunabilir. 

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum