Lütfen biz istemiyoruz Avrupa’yı

Başkanların ve teknik direktörlerin haziran-temmuz ayları ortak açıklamaları; ‘hedef Avrupa‘da başarı’, aralık ayına girmeden ‘makas çok açıldı, biz buralara uzağız’…

Kartal sezonu çifte kupa ile kapattıktan sonra, kutlamaların verdiği gaz mı, taraftara şirin gözükme telaşı mı, bilemeden başkan Cebi ‘biz Beşiktaş’ız Avrupa bizim işimiz.’ TFF ‘ye ‘mali konuda bize ayrımcılık yapın’ sözleri bile söylendi. ‘Şampiyonlar Ligi kadrosunu kurduk, kuralar çekildi, tam dişimize göre rakipler, diğer gruplara göre…’ dendi.

İstanbul’da oynanan ilk maç belli etti grubun şeklini. Alman ekibi, önce tarttı sonra işi bitirdi. Yıldız oyunculardan yoksun olarak gittiğimiz Hollanda’da iki kıpırdanma gördük, biz bu Ajax’ı İstanbul’da perişan ederiz söylemleri, Sporting maçları zaten garanti 6 puan... Sonuç mu? -16 averaj alınan 0 puan, burası farklı kulvar. Neden farklı kulvar? Beşiktaş ligimizin şampiyon takımı değil mi? Burası da Şampiyonlar Ligi! Önümüzdeki yıllar, Şampiyonlar Ligi’ne artık direkt katılamıyoruz. Ön elemeler oynayacağız.

Nasıl geldik buralara, hevesle başladığımız Avrupa Ligi serüvenine, ligde biraz kötü gidince, haftada üç maç bizi yoruyor, rotasyona girelim. Eski milli takım hocamızın UEFA Uluslar Ligi’ni küçük görüp takımı küme düşürmesi.

Bazı hocalarımızın Avrupa’ya bakış açıları.

Bizi kıskanan Avrupa’daki takımlar ne yapıyor? Liverpool turu garantilemiş, ülke puanını yükseltmek ve mali açıdan para kazanmak için çıkıyor kazanıyor. Ajax da bunu yapıyor. Lig yarışında, rakipleri ile kıran kırana mücadele eden, Moldova takımı olan Sheriff de bunu yapıyor.

Sergen hoca maç bitimi hafta sonunu düşünerek rotasyona girdim. Peki hocam mali konuda çökmüş olan kulübünüz için, bir maç kazanıp 2.7 milyon euro kazanmak mı önemli, yoksa telafisi olan Kayserispor’ u yenip, 2,7 milyon TL kazanmak mı önemli?

Yanlış anlaşımasın bu sadece Beşiktaş ile ilgili değil, Fenerbahçe de bunu yapıyor. Bu sene Galatasaray önem verdi bu konuya, meyvesini de aldı.

Gelirlerinin büyük payı TL olan büyük kulüplerimiz, yığınla oluşan borçlarını ligde birbirlerini yenerek mi kapatacak, yoksa ara transfer dönemi geliyor büyük takımlar kötü milyon dolarlar harcayıp, borçlarını mı katlayacak? Spor ekonomistlerine göre bu zor gözüküyor ama kim tutar bizim başkanları.

Bizim için en ideal olan Ferdi Tayfur’un dediği gibi ‘hey hey hey hey hadi gel köyümüze geri dönelim Fadime’nin düğününde halay çekelim’ şarkısı olur.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum