Maceraya gerek yok

Tüm dünyanın çok önemli sınavlar verdiği şu dönemde futbol piyasası da, zorlu bir dönemden geçecek…

Futbolculardan maaş kesintileri istenmesi, menajerlik döneminin artık bitmesi ya da uçuk fiyatların olmaması gibi…

Fenerbahçe ise 1,5 aydır teknik direktörsüz yoluna devam ediyor; lisansı 2 maça yeten yardımcı hoca Zeki Murat Göle sonrası, Sarı-Lacivertli takımda her şey karışık. Oyuncuların evde çalışma durumlarının izlenmesi, beslenme zamanları çok önemli. Sporun içinde olan kişilerin de söylediği gibi futbolcunun 4 hafta idman yapmaması gerekli kondisyonu sağlayamayıp kendine bakmaması sonucu formuna dönmesi en az 2 - 3 ay süre geriye atar.

Medyada Fenerbahçe ile ismi geçen hocalar var. Ali Koç’un “Benim Fenerbahçe ile ilgili planlarım çok üst düzey” sözleri akıllara geliyor. Her zaman yabancı bir hoca ile çalışmak isteyen başkan ilk denemesi nde Phillip Cocu ile başarısız oldu. Kurtarıcı olarak getirdiği formsuz Ersun hocadan da gerekli başarıyı alamayan Başkan Koç, tekrar yabancı hocaya dönme planlarında. Laurent Blanc’ın 4 yıldır takım çalıştırmaması, nasıl bir form grafiği yakalayacağı da muamma.

Tayfun Korkut daha çok Fenerbahçe ile şampiyonluklar kazanan Daum’un yardımcısı olarak düşünülse de, Cristoph Daum da 3 yıldır takım çalıştırmıyor. Üstelik 2009’da Fenerbahçe’den sonra puan ortalamaları çok düşük Brugge de 1,94 ortalamayı yakalamış. Lucescu’nun ülkemizdeki başarıları çok iyi olsa da, ilerleyen yaşı nedeniyle uzun süreli lig maratonunu kaldırması imkansız gibi. İspanyol Marcelino’nun puan ortalamasının vasat bir durum çizmesinin yanında, İspanya dışında bir takım çalıştırmaması büyük handikap.

Fenerbahçe için başarıyı yakalayabilecek gibi gözüken 2 hoca ve yardımcı görünüyor: Ligimizde hem futbolculuk olarak hem de teknik direktör olarak başarılar yakalayan Brezilya ekolü Zico- Alex ikilisi ile ligimizin formda hocalarından Erol Bulut ve yardımcılığına getireceği ya da koordineli çalışacağı Emre Belözoğlu …

Başkanlığa başladığı ikinci yılında da başarıyı yakalayamayan Ali Başkan için seçeceği hoca ve zor da olsa yapacağı transferler hem kendisi hem kulüp açısından önemi çok büyük olacaktır. Futbolda yaşanan krizi şansa çevirmek yine Yönetimin elinde...

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum