Mazlum’u getirin bana

Rahmetli Kemal Sunal’ın Şark Bülbülü filmindeki komik ama gerçeğimizi gösteren o replik; ‘Mazlum’u getirin bana...’ Büyük oyuncumuzu saygıyla anıyorum. 

Spor Toto Süper Ligimiz’de son yıllarda yaşanan teknik direktör olayları da bu sahne gibi takım başarısız gittiğinde ilk dövülen (gönderilen) kişi teknik direktörler oluyor. Bu sezon 21 takımla oynanan Süper Lig’de şimdiye kadar 23 teknik direktör değişimi yaşandı. 

HK. Kayserispor, Y. Denizlispor ve MKE Ankaragücü 4 teknik direktör değiştirmesi ile zirvedeler. BB Erzurumspor ve Gençlerbirliği takımları 3’er teknik adamla çalışırken, 

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, A. Hatayspor, A. Alanyaspor, Karagümrük ve DG. Sivasspor sezon başından beri aynı teknik adamlarla devam ediyor. 

Değişen hocalara baktığımızda zirvedeki takımlar hoca değiştirmesine rağmen, istenilen sıçramayı yapamayıp olduğu yerde sayıyorlar. Hoca değişikliğine en güzel reaksiyonu ise Trabzonspor, Abdullah Avcı ile verdi. 

Büyük takımlarımız da koltuğu sallanmayan tek hoca Fatih Terim. Ligin ilk 3 haftasında alınan kötü sonuçlarda Ahmet Nur Çebi - Sergen Yalçın çekişmesi tatlıya bağlanmasa şimdi bu listeye Beşiktaş da eklenebilirdi. Sabır gösterildi ve Kara Kartal’ın başarısı ortada. Fenerbahçe’de Erol Bulut için sinyaller iyi değil ve tekrar alarm vermeye başladı. 

Avrupa’nın 5 büyük ligine baktığımızda; Premier Lig 2 hoca (Bu aralar Mourinho sallantıda), La Liga 5 hoca, Bundesliga 2 hoca, Serie A 5 hoca, Fransa Ligue1 ise 9 hoca değiştirmiş. Transfer şampiyonu Süper Ligimiz, bu alanda da Avrupa’ya fark atarak zirveyi kimseye bırakmadı. 

Sayın başkanların ve yöneticilerin, sezon başlarındaki plansız programları bu istatistiğe sebep oluyor. Ligin bitmesine uzun haftalar var iken bu liste daha da kabaracaktır. 

Kulüpler için bu hareketler Ahmet gitti – Mehmet geldi ile kalsa çok sorun değil. Zarar maddi anlama yüklenince; içinden çıkılmaz sorunlar yaratıyor. Bir de bu zamanda, yani gelirlerin dip yaptığı anlarda... 

Beklenen ‘Spor Yasası’ yürürlüğe girerse hızına yetişemediğimiz hoca değişiklikleri ve menajer tavsiyeli vasat oyuncu kirliliği en minimum seviyelere inecektir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.