Mesut olamadı

Fenerbahçe, Süper Lig’in en zor  deplasmanlarından birine çıkarken, güçlü rakibinin yanında dondurucu soğukla da başa çıkmaya çalışacaktı. 

Erol Bulut’un öğrencileri, Sivas’a 5’te 5 yapmanın verdiği özgüvenle gitse de, Yiğido’nun kaliteli ayaklara sahip olduğu bir gerçek. 

Ozan’ın yerine cezası biten Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz’in yerine Sadık ile başlayan Fenerbahçe’de Tisserand’ın sakatlığı ile defans hattı yeniden değişmiş oldu. Değişen defansın acısı da erken geldi. Yatabare dokunuşunda Lemos’un boş bakışları arasında top Fenerbahçe ağlarına gitti.. 

İlk tehlikeli atağını ve ilk şutunu 38 dakikada Samatta ile bulan Sarı-Lacivertliler Mert Hakan’ın baskısı ile kazanılan penaltı ile kabus dolu geçirdiği ilk yarıyı biraz rahatlayarak tamamladı. 

Sivasspor oynadığı maçlarda rakiplerinin üstüne giden bir takım ama onlar da ilk yarıda Fenerbahçe’ye ayak uydurarak beklentilerin altında bir ilk yarı geçirdiler. Bunda saha ve havanın soğukluğu da büyük etken oldu. 

İlk yarının sonunda gelen gol, ikinci yarıda oyunun şeklini değiştirecek gibi bir sinyal verse de, oyuna ağırlığını tam koyamadı. Mert Hakan bu maç için formda olsa da Sosa’nın olmaması kadro konusunda Erol hocanın değişik fikirlerinden. Tangocu, açık bir futbol oynayan bir Sivas karşısında atacağı sihirli paslarla tehlikeli pozisyonlar yaratabilirdi. 

Thiam ve Pelkas’ın durgunluğu da Fenerbahçe’nin oyununu etkiledi. Valencia oyun isteğine biraz Mert Hakan ve Sadık etki etse de kalan oyuncular vasat üstüne çıkamadı. Erol hoca oyuna müdahalelerde bugün biraz daha geç kaldı ve oyunun sıkışmasına etken oldu. Novak oynadığı maçlarda hiç bir etkisi olmamasına rağmen, Caner’in kenarda beklemesi de düşündürücü. 

82’den sonra Sivas ani ataklarla iki pozisyon bulsa da değerlendirememesi Sarı-Lacivertliler için büyük şans oldu. Hücumdaki ritimsizliği ile ön plana çıkan Fenerbahçe, elinde 3 forvet bulundursa da iyi bir pivot santrfor eksikliği var. Nitekim tüm bunlar bir araya gelince üst üste 5 maçta alınan galibiyetlerle mesut olan Kanarya bu sefer istediği sonucu alamadı ve galibiyet serisi noktalandı. 

-10 dereceden fazla olan bir havada bu maçın akşam oynatılması da düşündürücü, Sivasspor böyle maçların hepsini gündüz oynamış. Ayrıca yayıncı kuruluşun Fenerbahçe’nin röportajlarını yayınlamama sevdası da devam ediyor. Bu saçma yapı daha ne kadar sürecek belli değil... 

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum