Neden Fenerbahçe?

Futbolumuz maddi olarak zor dönemlerden geçiyor. Sayın milletvekilimiz Saffet Sancaklı’ya göre klüplerimz battı, yeni bir yapılanma, yeni bir arayış bulunması lazım...

Spor Bakanı Sayın Kasapoğlu, geçtiğimiz hafta içi 5 gün süren çalıştayda spor sorunları ile ilgili konuları ele aldı. Günün sonunda teklif meclise iletilecek, doğru ise bu teklifin 4. kez sunulması planlanıyor.

Peki bu kadar zor durumda iken borç yükü en çok olan 3 büyük ve kalan Süper Lig takımlarından neden sadece Fenerbahçe konuşuyor? Bu getirilen sistemle sadece gün kurtarılır diyor. Beşiktaş zarar da değil mi, transfer yasağı var ve transfer yapamıyor ama sesi çıkmıyor. UEFA’da incelemeye tabi tutulan kulüp Trabzonspor değil mi? Şimdi ligde sattığın oyuncu ile kârdasın ama yarın ne olacak? Şampiyonlar Ligi’ne gittin, bu takımın yetecek mi? Sana en iyi adamlarının biri kiralık diğeri ise ülkesine dönecek. (Sörlöth, Sosa)

Geçen sene UEFA’dan men almayı son dakikada kurtaran ekip Galatasaray değil mi? Başkan Cengiz’in söylemiyle ‘direkten dönen’, ikaz alan ve bir daha olursa ceza yiyeceği söylenen takım, Galatasaray’dan başkası değildi. Anadolu kulüplerine bakacak olursak sanırım her şey toz pembe.

Başkanlar kulüp sahibi değiller ve yönettikleri kulüplerde ‘koltuk gitmesin’ anlayışına sahipler. Bir başkan, önce ülkemiz, sonra kendi takımı, en son rakip takımlarının Avrupa başarısı için yönetmiyorsa, başkan olmasınında bir esprisi yok...

Stadı devlet tarafından yapılmayan, vergi borcu olmayan Fenerbahçe’nin, borç yapılandırmasını devletin bankası ile yapmadığı için aleyhine alınan bir kararı çabucak alan kurullar, Fenerbahçe lehine olacak kararı 10 gündür veremedi. Sanırım transfer sezonunun bitmesine bir gün kala açıklama yapılacak...

Devlet kurumlarının sporu kurtarma projesi için atılacak adımlar günü ya da seneyi kurtarmak için değil, sporun geleceği için atılmalı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum