Nihayet kazandık

UEFA Uluslar Ligi’nde kaybettiğimiz puanlar dolayısı ile son iki maçımız Rusya ve Macaristan maçlarını kazanmamız gereken hal aldı. 

Şenol Güneş, hazırlık ve turnuva maçlarında kadrodaki bütün oyuncularını görmek isteyen bir teknik direktör. Düşündüğü, amaçladığı iskelet kadroyu sakatlık ve cezalı oyunculardan dolayı henüz sağlayamadı. 

Rusya ilk maçta olduğu gibi oyuna önde pres ve baskılı başlayarak pas trafiğimizi ve oyunu rakip sahaya yıkmamızı engelledi, Bağımlı hale getirdiğimiz bireysel hatalarla gol yeme sanatımız bu maçta da devam etti. Hocanın bu bireysel hatalara bir çözüm bulması gerekli, Yoksa Avrupa Şampiyonası’nda canımız çok yanar. 

Bizim açımızdan çok sıkıntılı geçecek karşılaşmaya Semenov yetişti. İyi başlamış olsalar da ufak bir hata eksik kalmalarına, kısa bir süreliğine oyundan kopmalarına neden oldu. Biz de üstlerine giderek bunu çok iyi değerlendirdik. Son maçlarımızın golcüsü Kenan ve olmazsa olmazımız Cengiz’in güzel golü bizi kendimize getirdi. 

Oyunu hızlı oynadığımızda usta ayaklarımız ile tehlikeli atakları ve golleri buluyoruz. Son oynadığımız karşılaşmalarda ilk yarı tutuk bir oyun sergileyip, ikinci yarılarda kendi oyunumuza dönüyoruz. Dün akşam bunu yapmayarak 15 dakikadan sonra oyuna girmeyi başardık ve istediğimiz düşünceleri sahaya yansıttık. 

İkinci yarıya golle başlayıp farkı ikiye çıkarsak da 10 kişi kalan rakibimizden oyun üstünlüğünü alamadık. Avrupa Şampiyonası’nda övündüğümüz defans hattımız 2020 yılında oynadığımız maçlarda tersine döndü. 

Okay hızlı oynadığımız oyunumuzda biraz vasat kalan bir görüntü çiziyor. Mahmut Tekdemir’in o bölgede denenmesi daha iyi olacak gibi, 

Oyununu güçlü forveti Dzyuba üzerine kurup maçlara çıkan Rusya ise, en önemli oyuncusu olmasa da, oyunun genelinde eksik olsa da maçtan hiç kopmadı. Bizim kadar tehlikeli pozisyonlar buldu. Mert Günok gününde olmasa bizim için bir kötü bir akşam olabilirdi... 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum