O zaman Marcao haklı

Marcao konusunda, Galatasaray’ın huzuru için oyuncuyu kadro dışı bırakıp, istediği bir bonservis bedeli ile satmak en doğru iştir. Marcao tarafına dönersek de, saha içinde kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan bir oyuncu, geçirdiği öfke nöbeti onun takım arkadaşına saldırması ile son buldu. (Tabii ki yaptığının savunulacak tarafı yok)

Ama 25 yaşında, hocasının genç dediği bir oyuncu. Peki bu genç oyuncu günümüzde teknolojinin bu kadar ilerlediği bir ortam içinde, hocası Terim ile ilgili arama yapsa karşısına, hakemlerin üstüne yürüyen, rakip teknik direktörlerin üzerine yürüyen, dil olarak anlamasa da küfürleri duyması futbolcuyu etkilemez mi?

Kaptanı Arda Turan’ı arasa mesela... İdmanda takım arkadaşı ile kavga eden, millî takım uçağında gazeteciye saldıran, silahla hastane basan haberler karşısında olmayacak mı? Maç sonu en fazla tepkiyi Arda Turan vermiş işin ilginç yanı da bu aslında…

KAOS FUTBOLUMUZU İLERLETMEZ

Fatih hoca maçın ardından ceza kararı maç günü açıklanmasına alışkınım. Bazen geç saat bazen maç günleri açıklarlar. Schalke 04 maçı öncesi de böyle bir şey olmuştu. Kararın azı çoğu ile ilgilenmeyen hoca direk saate takmış. Cuma günü Burak Başkan’ın açıklamaları ile sorun sadece saat değil, çözülemeyen Oğulcan olayındanmış. Galatasaray, Marcao’ya verilecek ceza ile tehdit edilmek istenmiş. Verilen 8 maç ceza en yüksekten verildi. Biz itiraz etmeyeceğiz. Verilen cezanın hukuk dışı olduğunu düşünsek de denmiş... Sayın Başkan son sözü ile TFF ve kurullara söylediği söz ile ülke futbolumuzun geldiği noktayı çok güzel özetledi: “Galatasaray bedel neyse öder fakat bu bedel altında ezilirsiniz”

Hoca başkanları bu kaos ortamlarını bırakıp, takımına dönmeli Avrupa Fatihi son 5 maç da 1 galibiyet alabilmiş. Eski Avrupa maçlarına dönmek bile istemeyiz. Danimarka takımı Randers’ın piyasa değeri bir oyuncunuz Falcao kadar, siz beraberliği zor kurtarıyorsunuz. Diğer büyük takımımız Fenerbahçe piyasa değeri İki futbolcusunun maaşı kadar olan (7-8 milyon euro) Helsinki karşısında zar zor galibiyet alıyor.

Biz Hala Avrupa’nın farkında değiliz. İskoçya, Çekya, Güney Kıbrıs’a geçildik. Çok değil 2-3 yıl önce biz 12 İskoçya 13 sıradaydı. Perşembe gecesi sonunda biz 18 İskoçya 8.sırada yer buldu.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum